Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акцент от Мюзик пойнт

Чайлидш Гамбино доминира седмицата след дебюта на провокативно видео

Чайлдиш Гамбино в кадър от клипа
Снимка: Vevo

СнимкаБлизо седмица след излизането на клипа към „Тhis Is America” феновете продължават да го гледат под лупа в търсене на символи – коментари по съвременни теми. Видеото, което спира дъха, е към новия хит на Чайлдиш Гамбино. Към момента то се радва на предимно позитивни реакции в социалните мрежи, включително и от колегите на артиста, като например Ерика Баду го нарече гений. Но имаше и мнения, които критикуваха показването на брутално насилие.

„This Is America” засяга наболели в Щатите теми като насилието с оръжия и расизма. Видеоклипът, режисиран от Хиро Мурай е заснет в голям склад, в който Чайлдиш Гамбино танцува заобиколен от танцьори в ученически униформи. Хореографията се редува със сцени на брутални убийства и размахване на оръжия.

За по-малко от седмица видеото събра повече от 60 милиона гледания. Още в първия час след премиерата в YouTube „This Is America” отбеляза близо милион гледания и почти 13 милиона в първите 24 часа.

Тези дни Чайлдиш Гамбино е доста натоварен. Tворецът с рождено име Доналд Глоувър е зает и със старта на новия сезон на сериала „Атланта”. Той участва и в предстоящия филм от „Междузвездни войни” - "Solo: A Star Wars Story".

„Тhis Is America” е един от акцентите в новия брой на Мюзик Пойнт.

В предаването ви очакват още свежи участия от Лиъм Пейн и Джей Балвин, Флорънс енд дъ Машийн, Дейвид Гета със Сиа и Зейн.

Заредили сме и горещи предложения от Файв Секъндс ъф Съмър, Зед, Калвин Харис и Пост Малоун младежът покорил класациите за албуми наскоро. Ще ви пуснем и номер едно от британския денс чарт – тотален клубен химн с готини ретро елементи.

Чуйте саунда на Америка и Великобритания в петък от 8 вечерта и събота от 1 следобед по Радио София.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Инес Симеонова

Инес Симеонова - за първи път солист на Нов симфоничен оркестър

В първия ден на юли Нов симфоничен оркестър ще представи една класическа (във всеки смисъл на тази дума) програма . Започва с увертюра  „Егмонт“ на Бетовен и завършва с една симфония, солидна и монументална като катедрала – Четвъртата на Брамс. Между тях красиво е разположен един от концертите на Моцарт (номер 21 в до мажор) – тук солист..

публикувано на 28.06.24 в 11:02

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на джаз фестивала "Д-р Емил Илиев“ в Боровец

Музиканти от 10 държави ще участват в третото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев“ в Боровец през август.  Директорът на фестивала Татяна Илиева обясни: "Фестивалът няма и никога не е имал комерсиална цел. Единствената цел на събитието е много благородна - да се подпомогне развитието на летния планински туризъм в курортния комплекс..

публикувано на 27.06.24 в 10:05

Музикалната кулминация тази седмица е на сцената на Sofia Live Fest

Четвъртото издание на Sofia Live Festival вече „чука на вратата“. От 21 до 23 юни  (този уикенд) на Арена София (Колодрума) в Борисовата градина ще могат да се видят, чуят и снимат изпълнители като американското хип-хоп дуо Atmosphere , магнетичната Selah Sue , нидерландската култова изпълнителка Kovacs , американският диджей и..

публикувано на 18.06.24 в 11:41

Лили Иванова получи огърлие "Златен век"

Лили Иванова получи огърлие "Златен век" от Министерството на културата на концерта си във Велико Търново. То ѝ бе връчено от служебния министър Найден Тодоров за нейните заслуги към българската музика, която, както той посочи, е немислима без нея. Това съобщи БТА. Да бъде човек на концерт на Лили Иванова е като да открие четирилистна..

публикувано на 04.06.24 в 11:24
Funkilicious получиха голямата награда в конкурса „Пролет“

Funkilicious са големите победители в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика "Пролет`24"

Funkilicious получиха голямата награда в категорията "Нова българска поп и рок музика" на конкурса на Българското национално радио за нова българска поп и рок музика "Пролет`24".  Woomb са победителите в категорията "Евросоник ".  Funkilicious спечелиха с песента "Всичко по две" и ще имат възможност да запишат  нова авторска музика във Второ..

публикувано на 03.06.24 в 06:05