Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на тежката 2020 г.

Със "Start Over" музикантите от Innerglow възнаграждават феновете и себе си

Четиримата от  Innerglow

Поп рок група Innerglow. зарадва почитателите си със съвсем нова песен - Start Over, и видеоклип към нея.

С вдъхновяваща мелодия и танцувален ритъм, Start Over смесва обичайните инди-алтърнатив влияния на групата с модерен електронeн денс.

Видеоклипът към Start Over е създаден от режисьора Николай Драганов и оператора Борил Петров - екип, с който музикантите работят и за видеатана Chained In Love, So Long и Little Magnets.

„От сценичните участия знаем каква енергия предава тази песен. Искахме да предадем този заряд и в записа си, и то в този момент на тежката за всички година“, сподели пред Радио София Тодор Ковачев (вокали и кийборд),

„В групата залагаме повече на електронните инструменти, но по-съвременно звучене, но за мен винаги е предизвикателство да намерим място и на рок китарата. Интрото в тази песен е именно китарно“, допълни китаристът Петър Желев.

Innerglow е част от музикалния лейбъл Homeovoxmusic. Миналите три сингъла на групата – Chained In Love, So Long и Little Magnets, седмици наред бяха на върха в класацията БНР Топ 20 на Българското национално радио и продължават да се радват на силно присъствие в българския радио и телевизионен ефир.

В карантинните месеци групата не е спирала да се упражнява и да твори.
Към Тодор Петър и Матей Христосков (ударни) трайно се присъедини Христо Михалков и отговаря за басовите партии.

„Доста песни чакат записи и издаване“, не скри Петър Желев.

„Нямаме търпение да съставим и представим първия си албум“, допълни Тодор Ковачев. „Надявам се към края на пролетта да сме готови. Очаквам да се получи микс от всички стилове и жанрове, които ни вдъхновяват.“

Чуйте разговора на Боян Бочев с Тодор Ковачев и Петър Желев.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Мартина Табакова (пиано), Атанас Кръстев (виолончело) и Кремена Оксенкруг (цигулка)

Страстна и сърцата музика

Мартина Табакова (пиано), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Атанас Кръстев (виолончело) за концерта си на Софийски музикални седмици с творби от Гийом Лекьо и Йозеф Йонген. За тазвечершния им концерт и най-близките им планове - в разговора в студиото: "Кремена ни даде идеята да изпълним първи тук Йонген. Живеем време, в което има всичко и е време да..

публикувано на 26.05.24 в 11:57
Росен Захариев - Роко

Да намерим някаква мекост в твърдостта, в която живеем

Росен Захариев - Роко за концертите си с Георги Корназов Free Wind квинтет и за своя проект "Геометрия на тишината": Бърз разказ за музикалната история на тромпетиста Росен Захариев, който след като завършва музикалното училище в София, заминава да учи в Ротердам и накрая – в мечтания за всички университет Бъркли: "Шест месеца учих в..

публикувано на 26.05.24 в 11:28

Необичайността ме привлича

23 истории в "Улица Рокфелер" - сборник разкази на Диана Игнатова. Тя дълги години работи в Националната библиотека, била е директор на Българския културен център в Париж: "Публикувах основно в пресата, в сайтове. Събирах тези истории и се задълбочавах в интересните детайли. Търсех връзките им с нашата култура. Когато настана пандемията, получих..

публикувано на 26.05.24 в 10:23

Живей с любов

София Симеонова за фотографската изложба на деца "Портрет на живота с любов" - 1 юни, в Клуба на фоторепортера, Ларгото: "Лагерът "Живей с любов" е в с.Смоличано, Кюстендилско. Там децата се учат да живеят в природата и как да творят. 47 кадъра са снимани от техни приятели пред места в Смоличано, които обичат. От години аз се уча от моите родители на..

публикувано на 26.05.24 в 10:05
Къща-музей “Димитър Димов”

Историята оживява: Димитър Димов

“Историята оживява” ви разказва за един от големите български умове на XX-и век. Талантлив писател, майстор на пластичните герои и познавач на човешката психология. Все таки, говорим за професор, учен с дълбоки познания в зоологията, физиката, химията и природните науки.  Представяме ви писателя Димитър Димов. Слушаме откъс от интервю с..

публикувано на 25.05.24 в 16:00

Софийски разкази - Зелено четене

Надежда Динева представя  Националната кампания "Зелено четене": "Кампанията е моя лична кауза, тя достига до повече хора. Срещнах подкрепа от литературни клубове, общини, книжни клубове. Правилните послания ни намират." Подробности от кампанията - в звуковия файл.

публикувано на 25.05.24 в 15:00
Георги Марков и Здравка

Адресите на любовта - Георги Марков

Писателят Георги Марков е женен за първата си съпруга Деспина, негова съседка в Княжево, когато в санаториума за гръдно болни среща Здравка Лекова. Тя е младоженка и е почти уплашена от смазващата самоувереност на този рано побелял мъж. Любовта им е по-силна от общественото мнение. Двамата се развеждат, женят се и заживяват в две стаички в..

публикувано на 25.05.24 в 14:00