Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група „Jeremy?“ пуска най-новата си песен „Day Job“

Премиера и в ефира на Радио София

Снимка: Мария Бояджиева

С горещ нов сингъл музиканти от успешната българска група „Jeremy?“ дойдоха тази сутрин в Радио София. Въпреки че заглавието е „Day Job“ Ташо Колев и Росен Ватев едва ли са се чувствали като в работен ден, защото бяха сред приятели.

След тежката година с принудително затваряне, групата вече планира нови сценични изяви. Разхлабването на мерките дават не глътка, а чаша надежда за срещи с публиката и вдъхновение за нови песни.

Първият лайв е насрочен за 26 май в „Кабана“.

Все пак арт шило в торба на стои. Така че и паузата вкъщи е довела до размисъл и творчески продукти, първият от които музикантите огласяват за пръв път в платформите за слушане именно днес.
Както и в ефира на Радио София.

„Day Job“ е реализирана с подкрепа от Националния фонд „Култура“.

С Ташо Колев и Росен Ватев разговаря Мартен Роберто.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За четвърта поредна година организират триатлон "Лъвско сърце-Утопия"

На 8 юни Културно-туристическият комплекс Ченгене скале ще посрещне едно от най-мащабните спортни събития за тази година, с над 600 триатлонисти от България и чужбина.“Lion Heart@ Cross Triathlon “Утопия“ се организира от сдружение “Лъвско сърце“, а преди събитието, през седмицата, се организира и подготвителен лагер. Тук отбелязваме, че..

публикувано на 04.06.24 в 16:31
Кметът на София Васил Терзиев и заместникът му с ресор

Васил Терзиев спира 21 незаконосъобразни обществени поръчки

21 обществени поръчки ще бъдат спрени, обяви кметът на София Васил Терзиев на пресконференция пред журналисти. Той обясни, че резултатите от проверката на 24 обществени поръчки показва, че 21 от тях са незаконосъобразни. Поръчките са на стойност 204 млн. лв. За тях ще бъдат обявени нови процедури, каза Терзиев. По думите му, обществените..

публикувано на 04.06.24 в 16:04

Digital4Sofia: Online Advertising Conference събира на едно място най-големите маркетинг експерти

На 6 юни, в Иновационен форум "Джон Атанасов", Sofia Tech Park,  ще се проведе конференцията Digital4Sofia: Online Advertising Conference. Събитието събира на едно място цялата digital marketing & eCommerce гилдия, за да обсъдят всички аспекти на дигиталния сектор – SEO, eCommerce и AI и бизнес развитие. Поканени са международно признати..

публикувано на 04.06.24 в 15:38

Важните теми от европейския музикален пейзаж

На 05.06.24 EFM (European Forum on Music) се събират в София с важните за музикалния бизнес теми. Европейският музикален пейзаж се отличава с множество разнообразни музикални произведения от над 40 европейски държави. Но дали това разнообразие е еднакво представено в музикалните заведения и концертните зали на целия континент? Какво е необходимо,..

публикувано на 04.06.24 в 13:35

7 дни театрални миниатюри от един артист за душата на един зрител

Дванадесет спектакъла с продължителност от 3 до 12 минути в 7 дни ще предложи на публиката международният фестивал на театралната миниатюра "Театроскоп" , който ще се проведе от 14 до 20 юни в различни градове на страната. В основата на спектаклите е техниката Cajа Lambe, Lambe , която у нас е малко позната, но е популярна повече в..

публикувано на 04.06.24 в 13:12
Надежда Вишева с водещия Кристиян Илиев

Надежда Вишева: "Няма мечта, която да не можеш да постигнеш!"

Надежда Вишева - майка, художник, популярна личност в интернет. Тя бе гост в предаването "Добър вечер, София" и представи себе си така: "По душа съм художник, по образование не, но изкуството го носим в себе си." Рисува от съвсем малка "Бях около 5-6 годишна, седях и рисувах с часове. На около 11-12 годишна възраст..

публикувано на 04.06.24 в 12:48

Първа мисия с хеликоптера за спешна медицинска помощ

Медицинският хеликоптер с екип на Центъра за спешна медицинска помощ извърши първата си мисия днес. Сигналът за нуждата от помощ е подаден в 7.30 ч. за пациентка в тежко състояние от Шумен.  Полетът е продължил един час и 15 минути. Пациентката вече е в столичната Военномедицинска академия.  Георги Гвоздейков: Завършени са техническата и..

публикувано на 04.06.24 в 12:20