Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДВР с мерки за сигурност около двубоя на футболните тимове на ЦСКА и „Арда“

Снимка: Архив, БНР

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящата футболна среща ЦСКА – „Арда“. Мачът от 19:30 ч. на Националния стадион ”Васил Левски” е финал на турнира за Купата на България.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и онлайн. Униформените ще следят за недопускане на зрители в нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. Полицейски служители ще се намесват в случай на необходимост.

За да бъде избегнато струпване, СДВР приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 17:30 часа.

Феновете на ПФК Арда ще бъдат пропускани през отворените входове на сектори А и Б, а привържениците на ПФК ЦСКА-София - през отворените входове на сектори В и Г.

Във връзка с провежданото спортно събитие е възможно в следобедните часове да възникне временно затруднение на движението в централната градска част.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В София пуснаха всички градски чешми, които са в изправност, за ремонт са 25

Всички градски чешми в София, които са в нормална експлоатация, функционират ефективно и могат да се използват от гражданите и гостите в София, съобщават от Столичната община. На територията на общината има над 150 градски чешми, от които 110 са в експлоатация. В парковете и градините на София софиянци могат да използват през летните горещини..

публикувано на 31.05.24 в 18:53
Изгуленият Никола

Издирват 7-годишно момченце с аутизъм от Банкя

Момче с аутизъм е изгубено в района кв. "Градоман" в Банкя. Детето се казва Никола и е на 7 години, не говори. Облечено с кафяв панталон и синьо яке с качулка. Тази информация се споделя в десетки групи в социалните мрежи. За изчезването на детето е подаден сигнал и в столичното 9 РУ, потвърдиха за БНР от МВР. Екипи на..

публикувано на 31.05.24 в 14:09
Кметът Васил Терзиев и зам-кметът по транспорта оглеждат съоръжението заедно с експерти

Затворена е детелината на бул. "България" и Околовръстното, надлезът е за ремонт

Въвежда се аварийна организация на движението със затваряне на част от детелината на бул. "България" и "Околовръстния път", съобщиха от Столичната община. Оглед на надлеза на това кръстовище е показал, че е наложително да се спре движението на и под съоръжението. Констатацията на експертите е, че вследствие на експлоатацията на..

публикувано на 31.05.24 в 11:53

Откриха нелегална игрална зала в квартал "Факултета"

Столичната полиция провежда операция срещу престъпността и купуването на гласове. В рамките на акцията е открита нелегална игрална зала в квартал "Факултета". "Към настоящия момент се проверяват редица адреси, лица и обекти, за които имаме такива данни, като в хода на извършените до момента проверки е извършена такава на адрес в столичния..

публикувано на 31.05.24 в 11:07

Отбелязваме Световния ден за борба с тютюнопушенето

На 31 май отбелязваме Световния ден за борба с тютюнопушенето. Употребата на цигари е основна причина за появата на хронична обструктивна белодробна болест, от която страдат над 90 600 българи. През последните години броят им непрекъснато нараства, а честотата у нас е значително над средното за Европа и обхваща над 10% от населението. Данните..

публикувано на 31.05.24 в 08:06

Два лифта "Витошко лале" возят безплатно деца на 1 юни

Два лифта ще работят през цялото лято за туристи и колоездачи , съобщиха от "Витоша ски". С детски празник и безплатно ползване на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден символичен старт на летния сезон над столицата. Това лято в планината ще работят лифтовете "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2" , с които лесно и бързо може да се..

публикувано на 30.05.24 в 15:39

Безплатна атракционна линия до Зоопарка за Деня на детето

Безплатна атракционна линия ще се движи на 1 юни, от 10 до 19 часа и ще превозва деца и родители от центъра на София до Зоологическа градина. Линията ще се обслужва с ретро автобуси на общинското предприятие Столичен автотранспорт, Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура" и Икарус 260 и 250 България. Интервалът на движение ще..

публикувано на 30.05.24 в 13:52