Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Актрисата Гергана Костова разказва как "Заваля вятър" с послание за любов

Те са Гергана Костова и Гергана Костадинова.Разказват ни как са сътворили съвместната си песен „Заваля вятър.“ Накратко да кажем кои са те:

Гергана Костова е актриса и творчески ръководител и създател на студио "Театрална шапка", Преподава актьорско майсторство на малки и големи.

Танцува почти професионално ориенталски танци, но както сама казва, най-много обича да пее. Досега е имала няколко песни, които са били песни за театралните спектакли, но това е първата й професионална музикална изява.

Гергана Костадинова е завършила Музикалното училище „Любомир Пипков“, със специалност пиано, след което продължава обучението си в НМА „Панчо Владигеров“ в класа на проф. Даниела Андонова и в Теоретико-композиторски диригентски факултет, специалност „Тон режисура".. 

През 2012 г. завършва бакалавърска степен в двете специалности, а през 2014-та защитава магистърска теза „Особености на звука в анимационния филм."

През годините на своето обучение активно участва в концертна и конкурсна дейност, завършва множество майсторски класове в България и чужбина.

Събира ги една песен, която възниква спонтанно, на чаша вино. Песен от любов, за любов,  която Гери Костова посвещава на своята баба, написвайки текста на песента, след което Гери Костадинова написва музиката.

Песента си има и видео клип, който макар и черно-бял, носи много позитивизъм, създаден от Павлина  - Калина Церовска, която приема идеята за песента много присърце. Така и клипът на песента възниква за кратко време.

  „Заваля вятър“ е песен от любов, с много любов, посочи Гери Костова, нека не забравяме, каза тя, че любовта първо я получаваме в семейството.

„Вярвам, че животът е най-хубавото нещо и от нас зависи как ще го изживеем“. – каза още Гергана Костова.

През какви предизвикателства са минали двете момичета и как се преподават онлайн уроци по актьорско майсторство, чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В най-бедния на енергоносители континент България изостава с "позеленяването"

Средната глобална температура през 2023 година е надхвърлила прага от 1,5 градуса по Целзий, определен в Парижкото споразумение , заявиха от Службата за климатични промени "Коперник" на ЕС. Светът вече се намира на „непозната територия“, каза по този повод Джим Скеа, председател на Междуправителствената експертна група по изменение на климата на..

публикувано на 29.05.24 в 15:25

Млади дизайнери с благотворително ревю за абитуриенти в неравностойно положение

Благотворително модно ревю "Мечтаната дреха“ организират ученици и учители от Професионална гимназия по облекло "Княгиня Мария Луиза" в столицата.  С едноименния проект младите дизайнери кандидатстваха в национален конкурс и получиха подкрепа от фондация “Благотворител“. Вече осем години талантливите ученици с помощта на своите учители..

публикувано на 29.05.24 в 15:15

Дуетът Niki R:ce представят новата си песен "Феномен"

Дуетът Niki R:ce представи новата си песен в ефира на Радио София. Тя носи заглавието „Феномен“ и вече е налична във всички музикални платформи. Тя е и първата песен на български език, която Никол и Цветан от Niki R:ce правят. „Текстът го написа Цецо, музиката я направихме двамата, а по аранжимента работихме заедно с Емилио Мархолев“, каза..

публикувано на 29.05.24 в 14:13

"Детският свят на фокус" показан в изложба в Столичната библиотека

Фотографска изложба  "Детският свят на фокус – истории от Конкордия“  ще бъде открита на 31 май в Мраморното фоайе в Столичната библиотека. Цветните фотографии ще поставят под светлината на прожекторите децата, които посещават семейния център "Посока“ на Фондация "Конкордия България“. Фотографиите са дело на социалния работник Аниния..

публикувано на 29.05.24 в 14:06
Красимира Ангелова

Ментор за личностно развитие: Благодарете!

Красимира Ангелова е бизнес-ментор, ментор за личностно развитие, автор на книги, водещ на събития. Тя бе гост в предаването "Добър вечер, София“ и сподели свои разсъждения и съвети. "Човек трябва да управлява своите мисли, идеи и желания, за да може да привлича наистина само доброто в живота си. Можем да го постигнем чрез..

публикувано на 29.05.24 в 13:15

15 представления за 15-ия Летен фестивал "Опера в парка"

От 29 юни до 21 юли 2024 г., в парка на Военната академия „Г. С. Раковски", ще се проведе летния фестивал „Опера в парка“. Вече 15 години Софийската опера предоставя възможност на най-малките зрители да се забавляват на открито с любими герои и познати артисти. Врамките на фестивала децата ще видят „Мечо Пух“, „Трите прасенца“, „Изгубената принцеса“,..

публикувано на 29.05.24 в 12:47

Търсят се млади градски новинари

Задава се поредният интересен градски проект на сдружение „Безопасни детски площадки“. За него пред БНР-Радио София разказа Мая Цанева от организацията: "С началото на активния сезон за дейности на открито, стартираме един много интересен нов проект. Искаме да подпомогнем подготовката на млади хора на възраст между 14 и 21 години, които искат..

публикувано на 29.05.24 в 11:44