Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с шест медала от Олимпийските игри в Токио - анализ на успехите

Снимка: ЕПА/БГНЕС
„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица.

В предаването от 8-ми август, може да чуете:

Коментари от Камен Алипиев - Кедъра:

„Минути преди закриването на Олимпийските игри, България завърши с шест медала. „Ще изпадаме ли в „овчи“ възторг или ще продължим да анализираме трезво ситуацията в българския спорт - избираме да погледнем трезво на това, което се случи, с носталгия, че игрите завършиха...

  • За първи път от Сидни насам България има три златни медала.

  • Различен нюанс в сегашните Олимпийски игри за българските спортисти.

  • Да се радваме на тези успехи, без обаче да си въобразяваме, че България има невероятен спорт.

  • Интересни коментари в диалог между водещия и редактора Лъчезар Христов.

Събеседници:

Георги Филипов - спортен журналист и коментатор на Олимпийските игри в Токио, човек със собствено мнение, който прави анализ на представянето на българските олимпийци и говори за цялата система в българския спорт, както и порочния кръг, в който се върти.

Коментар за успехите на българските спортисти, които са техни лични успехи. Постигнати без подкрепата на държавата и въпреки лошите условия за тренировки у нас.

От Токио, разговор с Калин Гугов, пратеник на БНТ за неговите лични впечатления и емоционални моменти, както и за позитивното в българското представяне.

В рубриката на Иво Иванов:

  • Вдъхновен и впечатлен от организирането и провеждането на Олимпийските игри

  • Против криворазбрания спортен шовинизъм (Проект 119 – амбициите на Китай)

  • Баскетбол: още коментари за успехите и очакванията на американските отбори

Слушайте "Спортна среша" всяка неделя от 16.00 - 18.00 часа по Радио София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънцето пробива облаците, но за малко

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта срещу четвъртък на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност, съобщиха от НИМХ. Главно в..

публикувано на 22.05.24 в 07:35

Изкуственият интелект и медицината

Наближава крайният срок за участие в конкурса за студенти по медицина за есе по темата "Ще остави ли изкуствения интелект лекарите без работа?" Това е второто издание на наградите "Александър Дърводелски", а формата на получаване на есетата и оценяването останат същите, съобщават от Център за защита правата в здравеопазването. Паричните награди..

публикувано на 21.05.24 в 17:30
Снимка: UPI/ Archives of Roy Export Co. Ltd. Charlie Chaplin™ © Bubbles Incorporated SA

Концерт-спектакълът "Чаплин пианисимо" за първи път в България

Концертът-спектакълът „Чаплин пианисимо“ за първи път ще бъде представен в България. На 10 юни софийската публика може да види мащабния проект в зала „България“, на 12 юни в Пловдив - Драматичен театър и на 15 юни във Варна във ФК, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Спектакълът е любопитен разказ за живота..

публикувано на 21.05.24 в 16:28

От ЕС обмислят нови ограничения за старите коли

Какъв е в България дялът на пазара за стари автомобили и как ще се отрази това на сектора, джоба и чистотата на въздуха? Любомир Доросиев, зам.-председател на Асоциация на вносителите на автомобили разказа подробности пред Радио София. По думите му българинът е започнал да кара все по-нови автомобили, като статистиката сочи, че от две години..

публикувано на 21.05.24 в 16:08
Национален дворец на културата

Информационен ден по Програма "Европа 2024" на Столичната община

Утре (22 май), в Sofia Lab, ще се проведе вторият Информационен ден по Програма „Европа 2024“ на Столичната община. Експертите ще дават насоки и формуляри за кандидатстване, придружаващи документи и ще разясняват методиката за оценяване. И през тази година, основаната цел е подпомагането и сътрудничеството между гражданите и местната власт...

публикувано на 21.05.24 в 15:09

Вторият концерт от цикъла "Вдъхновение" на Минко Ламбов с премиера на 22 май

На 22 май, от 18.30 ч., в концертната зала на Общински културен институт „Надежда“, ще се състои вторият концерт от цикълa „Вдъхновение“ на Минко Ламбов, заедно със „Симфониета „София“. Минко Ламбов композира концерта, специално за тромпетиста Венцислав Благоев. „Музиката е прекрасна. Аз отдавна свиря със „Симфониета“, с Минко, други..

публикувано на 21.05.24 в 13:42