Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стопанският факултет на СУ организира Седмица на професионалното ориентиране

Кариера в ESG/КСО – изборът на младите мениджъри

Снимка: uni-sofia.bg

След успешното начало на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“ Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организира пилотна Седмица на професионалното ориентиране от 18 до 22 октомври.

Инициативата предвижда лидерска дискусия и серия от тематични онлайн срещи, на които различни специалисти от областите на правото, финансите, околната среда, маркетинга, човешките ресурси и връзките с обществеността ще споделят своя опит за това как техните дейности допринасят за цялостното устойчиво и отговорно управление на организациите.

Пълна програма на събитието можете да откриете на сайта на Стопанския факултет.Достъпът до дискусиите и щандовете е безплатен.

„За нас като изследователи на фокус идват финансовите специалисти, но говорим и за нефинансовите рискове, свързани с управлението на капитала в една компания. Неслучайно участниците в програмата идват от най-различни специалности, които все пак имат нещо общо с КСО (бел.ред. - корпоративна социална отговорност)“, каза пред Радио София гл. ас. д-р Марина Стефанова, ръководител на магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“.

С нея разговаря Катя Василева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Война и наказание" от Михаил Зигар - за да променим бъдещето, първо трябва да разберем миналото

Книгата „Война и наказание“ от Михаил Зигар вече е на българския книжен пазар. Тя е анализ на войната на Русия срещу Украйна и изследва както съвременните събития, така и историческите предпоставки за тях. Михаил Зигар е един от най-разпознаваемите руски журналисти, каза пред Радио София редакторът на изданието Красимир Лозанов. „Той е..

публикувано на 31.05.24 в 12:55
Александър Михайлов, Марта Тодорова и Илко Градев

Групите "Таралеща" и "Патърдия" готвят забавно шоу с концерт и изненади

За трети пореден път група "Таралеща" ще събере малки и големи деца в една празнична вечер , изпълнена с много изненади, музика, премиера на нова песен и безброй усмивки. Очакват ви шарени балони с хелий, детски татуси, етно-джаз, балканско реге, ска и много лятно настроение в един концерт за децата от всички възрасти. Събитието на 1 юни ще..

публикувано на 31.05.24 в 12:06

Образование и участие в кампании са правилния път за справяне със замърсяването на Витоша

Апетити за строителство, качване в планината с автомобили, множество изхвърлени боклуци - това са част от последиците, когато хора, без отношение към опазването на природата, посещават Природния парк Витоша. В планината няма организирано сметосъбиране и посетителите трябва да носят със себе си торбички, в които да събират отпадъците си, които..

публикувано на 31.05.24 в 09:13

Температурите тръгват нагоре, в София днес ще е около 25°

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната и купесто-дъждовна, съобщиха от НИМХ. Там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър. С него дневните температури още ще се повишат..

публикувано на 31.05.24 в 07:35

Стартира записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад"

Записването за новото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира. Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Социално-образователната инициатива се реализира под формата на предприемачески състезания. За първи път тази година Националната кампания „Започни млад“ добавя към формата си и..

публикувано на 30.05.24 в 18:55
Александър Кашъмов

В Прага обсъждат свободата на информация в Централна и Източна Европа

Свободата на информация в Централна и Източна Европа е темата на кръгла маса, която се провежда в чешката столица Прага. Събитието е част от сътрудничеството между института CEELI и гражданското общество в Централна и Източна Европа. В него са включени представители на различни европейски организации от Чехия, Словакия, Полша, Украйна,..

публикувано на 30.05.24 в 17:44

Организират лятно училище за ученици "Защо ни е да помним" в Белене и о. Персин

Фондация "Софийска платформа" организира лятно училище "Защо ни е да помним?“ в гр. Белене и остров Персин, което ще се проведе между 1-ви и 6-ти юли.  На него подрастващите и младите хора ще могат да научат повече за комунистическия режим в България. Белене и островите около града са едно от най-красивите, но и най-страшни места в..

публикувано на 30.05.24 в 17:19