Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Магазин за играчки“ е книга за сериозните проблеми погледнати през стара призма

Снимка: Радио София

Татко Джак е собственик на магазин за вълшебни играчки. Майсторлъкът му е не просто да ги изработи, а чрез тях да върне възрастните в света на децата, това научаваме от думите на Або от издателство "Рива".

Многопластова книга, „Магазин за играчки“ на Робърт Динсдейл поставя повече въпроси, отколкото отговаря. Чрез тях можеш освен да станеш дете и да намериш възрастния в себе си.

Освен всичко това, книгата засяга и важни теми, като братската вражда, любовта, войната, страданието...

Макар корицата да е подвеждаща, книгата не е детска. Това каза Або в ефира на Радио София и допълни, че тя помага да погледнем на сериозните проблеми през старата призма. Освен това по думите му книгата е образователна и човек може да добие ерудиция, освен удоволствието от четенето в студен уикенд, сгушен под завивката с чаша чай.

Повече подробности от разговора чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Райчев със съпругата си и сина си

Адресите на любовта - Петър Райчев

Журналистка тормози оперен ас Световният тенор Петър Райчев отхвърля ухажването на Надя Герева и тя засипва операта с доноси срещу него Първият българнски тенор с международно признание, Петър Райчев, отхвърля домогванията на журналистката Надя Герова и тя започва да пише доноси срещу него до полицията и директора на операта, който по онова..

публикувано на 11.05.24 в 14:00
Димитър Рангелов

Практически действия, не само прекрасни играчки

Димитър Рангелов , разказва за неговото изобретение – разследващо куче робот: "Роботиката е лично моя страст от 8-9 клас. Магистратура и все напред, близо 12 години. Тя е в моето портфолио - технологии, наркотици, убийства, експлозиви. Хората обичат криминалета - филми, книги. За съжаление, истината си е истина. Моята докторантура е свързана с..

публикувано на 11.05.24 в 12:01
Антонина Димитрова и Габриела Тодорова

Младите хора винаги са били важни за ЕС

Ролята на младежите и младежките организации при формиране на младежки политики в ЕС с Антонина Димитрова и Габриела Тодорова от НПО Активни политики: "За съжаление, младите хора нямат голяма роля в планирането на младежките политики. Канени са на кръгли маси, където да им се чуе мнението, но трябва да се търсят други начини. Никога в разговор не..

публикувано на 11.05.24 в 11:00
Една от кориците на Кирил Златков

Мост към демократичността

" Ако съдим книгата по корицата " – проект на The convo ангажира популярни български артисти, които претворяват корицата на Българската Конституция – говорим с Добромир Джуров и Иван Хадживеликов от НПО The convo и един от артистите - Кирил Златков: "Фондацията ни е от половин година с цел да помага представянето дейността на НПО. Всеки един от..

публикувано на 11.05.24 в 10:45

Зрелищно и цветно

Десетки дами на мотори ще отпразнуват Международния ден на жените мотористи във Велико Търново на 11 май. С подробностите слушаме Лили Осойска от сдружение “Жените Мотористи ЕМпауърд България”: "Днес празнуваме за пръв път извън София. Тази година честваме за шести път, шествието с мотори е зрелищно и цветно. Това си е наш празник, все повече жени..

публикувано на 11.05.24 в 09:46

"Любов по сценарий в Холивуд" ще се случи на 14 май

С актьорите Жанет Милска, Николай Тодоров и режисьора Камен Коев говорим за "Любов, по сценарий в Холивуд", представление с предстояща премиера по музика на Милица Гладнишка и Иван Велчев. Какво ни очаква в предстоящия спектакъл? "Много любов – истинска, истерична, злобна, смешна", увери ни Жанет. "С Жани и Камен се познаваме..

публикувано на 10.05.24 в 19:27

Рисковете пред Княжевската минерална баня се увеличават

Най-старата минерална баня в София е застрашена не само сградата, но и минералната вода изобщо, поради строителство в близки имоти. Не е извършен ежегоден хидрогеоложки монторинг, за да се установи дали строителството на търговски комплекс наблизо не е увредило трайно находището. А самата баня, която е най-старата в София, датираща от..

публикувано на 10.05.24 в 18:01