Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Желю Станков от „Тема спорт“:

Анализ на българския футбол и ситуацията на ФК "Левски" извън терена

Желю Станков

„Спортна среща“ - предаване за спорта като философия и начин на живот, което предоставя на вниманието на слушателите интересни коментари и мнения за най-значимите спортни събития от изминалата седмица.

В предаването от 20 февруари може да чуете:
Акцент: Завършилите XXIV Зимни олимпийски игри в Пекин.
 Кои са хората които спечелиха най-много медали...

От шестнадесет наши спортисти отбелязваме задължително трима:
  • Алберт Попов,
  • Радо Янков, 
  • Камен Златков – представители на Българската федерация по ски.

Турнирът по хокей – за четвърти пореден път на олимпийски игри Финландия бие Русия.
Словакия печели бронзов медал на Малкия финал за първи път като самостоятелна държава.
Първа олимпийска титла за Финландия.

Събеседници
Желю Станков от „Тема спорт“ -  с анализ за българския футбол и  ситуацията извън терена във  ФК „Левски“. И скандалната новина от БФС, че единадесет спортисти извън Евролейския съюз ще могат да участват във Българското футболно първенство.

Иво Иванов – спомен за Мичмана по повод 90 години от рождението му.

Коментар за завършилите Зимни олимпийски игри. Коментар за Мача на звездите в NBA.

Калин Гугов и Стефан Георгиев от Пекин с обобщение на Зимните олимпийски игри.

Слушайте "Спортна среща" всяка неделя от 16 до 18 часа по Радио София.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мартина Табакова (пиано), Атанас Кръстев (виолончело) и Кремена Оксенкруг (цигулка)

Страстна и сърцата музика

Мартина Табакова (пиано), Кремена Оксенкруг (цигулка) и Атанас Кръстев (виолончело) за концерта си на Софийски музикални седмици с творби от Гийом Лекьо и Йозеф Йонген. За тазвечершния им концерт и най-близките им планове - в разговора в студиото: "Кремена ни даде идеята да изпълним първи тук Йонген. Живеем време, в което има всичко и е време да..

публикувано на 26.05.24 в 11:57
Росен Захариев - Роко

Да намерим някаква мекост в твърдостта, в която живеем

Росен Захариев - Роко за концертите си с Георги Корназов Free Wind квинтет и за своя проект "Геометрия на тишината": "Когато бях 6 месеца ученик в Бъркли, бидейки вътре в тенджерата, бе достатъчно, за да те изстреля нависоко. Институцията прави и пари, и музиканти, прави връзките между музикантите. Ясно ми е, че това училище е на ниво. След Бъркли и..

публикувано на 26.05.24 в 11:28

Необичайността ме привлича

23 истории в "Улица Рокфелер" - сборник разкази на Диана Игнатова. Тя дълги години работи в Националната библиотека, била е директор на Българския културен център в Париж: "Публикувах основно в пресата, в сайтове. Събирах тези истории и се задълбочавах в интересните детайли. Търсех връзките им с нашата култура. Когато настана пандемията, получих..

публикувано на 26.05.24 в 10:23

Живей с любов

София Симеонова за фотографската изложба на деца "Портрет на живота с любов" - 1 юни, в Клуба на фоторепортера, Ларгото: "Лагерът "Живей с любов" е в с.Смоличано, Кюстендилско. Там децата се учат да живеят в природата и как да творят. 47 кадъра са снимани от техни приятели пред места в Смоличано, които обичат. От години аз се уча от моите родители на..

публикувано на 26.05.24 в 10:05
Къща-музей “Димитър Димов”

Историята оживява: Димитър Димов

“Историята оживява” ви разказва за един от големите български умове на XX-и век. Талантлив писател, майстор на пластичните герои и познавач на човешката психология. Все таки, говорим за професор, учен с дълбоки познания в зоологията, физиката, химията и природните науки.  Представяме ви писателя Димитър Димов. Слушаме откъс от интервю с..

публикувано на 25.05.24 в 16:00

Софийски разкази - Зелено четене

Надежда Динева представя  Националната кампания "Зелено четене": "Кампанията е моя лична кауза, тя достига до повече хора. Срещнах подкрепа от литературни клубове, общини, книжни клубове. Правилните послания ни намират." Подробности от кампанията - в звуковия файл.

публикувано на 25.05.24 в 15:00
Георги Марков и Здравка

Адресите на любовта - Георги Марков

Писателят Георги Марков е женен за първата си съпруга Деспина, негова съседка в Княжево, когато в санаториума за гръдно болни среща Здравка Лекова. Тя е младоженка и е почти уплашена от смазващата самоувереност на този рано побелял мъж. Любовта им е по-силна от общественото мнение. Двамата се развеждат, женят се и заживяват в две стаички в..

публикувано на 25.05.24 в 14:00