Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикантът Милен Кукошаров и Биг бенда на БНР със съвместен концерт

Снимка: БНР

"Симбиоза между класически моменти и импровизации" - така музикантът Милен Кукошаров описва в ефира на Радио София предстоящия си концерт с Биг бенда на БНР. Започнал като пианист и преминал през широка музикална палитра, Кукошаров се занимава с оркестрация и композиция.

"Вече съм написал някакви неща, имам също предстоящ много сериозен проект, но този ми интерес към класическата музика, в случая интересното е, че се опитах да го прехвърля и в една така чисто джазова формация, като Биг бенда", сподели музикантът.

"Имам една цяла пиеса, която мога да кажа, че е абсолютно джазова и имам две неща, които може би са така следствие от работата ми в театъра", добави той и каза, че за това кратко време не е станал специалист в бигбендовото аранжиране, но смятам, че добре се е справил със задачата да изрази това, които иска.


Кукошаров каза, че негова съученичка пианистка, която е живяла дълги години в Австрия е издала свой албум и му е предложила едно негово произведение да бъде включено в този албум. Той сподели:

"Тази пиеса аз я оркестрирах за струнен оркестър и тя всъщност стана от соло-пиано за пиано и струнен оркестър" и поясни, че през май месец 2022 г. ще бъдат записите, а на 9 октомври ще има гала вечер с представяне на диска. Това ще се случи в една от най-престижните зали в света - Музикферайн във Виена.

Кукошаров каза още, че в последно време се занимава с музика за театрални представления, както и че свири джаз в различни заведения.

Концертът на Милен Кукошаров с Биг бенда на БНР ще се състои на 18.03.2022 г. в Първо студио на БНР от 19:00 ч.

Още подробности можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Иглика Иванова: Медийната грамотност е движеща се мишена

Коалиция за медийна грамотност от години организира различни инициативи, насочени към младите хора. Коалицията обединява организации в областта на журналистиката, образованието и гражданското участие, академични представители и експерти по медийна грамотност. Медийната грамотност е движеща се мишена, коментира пред Радио София Иглика Иванова..

публикувано на 17.05.24 в 13:07

Според доклад "сайтове-гъби" захранват пропагандата към Европа

"Местните проевропейски политически партии, медии, граждански организации са дирижирани отвън марионетки, по-рядко заблудени, по-често купени и продажни." Тази теза е сред основните в пропагандата срещу Европейския съюз (ЕС) и неговите институции, осъществявана от стотици "сайтове-гъби", формиращи т.нар. "Машината" за дезинформация. Това е..

публикувано на 17.05.24 в 12:38

Mirain и Иван Шопов с първи съвместен албум, носещ чистото заглавие "Clear"

На 31 май официално излиза новият съвместен албум на Иван Шопов и Mirain. Премиерата е в столичен клуб, от 20.00 часa, с голям концерт. Пред Радио София Иван Шопов и Mirain представиха албума, който носи заглавието „Clear”. Автор както на музиката, така и на текстовете към песните в албума, е Mirain. „Преди година се събрахме, баща ми ни..

публикувано на 17.05.24 в 11:28

Новите велоалеи в София - ако тази промяна беше лесна щяха да я направят още през годините

През годините велосипедистите многократно са заявявали желанието си в София да има по-добра велоинфраструктура, коментира пред Радио София велокметът на София от глобалната мрежа Bicycle Mayor Network Милен Ангелов. „Да има свързани велоалеи, места където майки с деца спокойно могат да карат велосипед и да се придвижват в градска среда. Ние..

публикувано на 17.05.24 в 10:17

София е изостанала по много параметри и има да наваксва, смята зам.-кметът по транспорта Илиян Павлов

В четвъртък излезе решението на Административния съд, с което се спират промените в движението в центъра на София. Пред Радио София зам.-кметът по направление “Транспорт и градска мобилност“ в Столичната община Илиян Павлов обясни, че тъй като решението на съда е излязло късно снощи, той все още не се е запознал с мотивите. „В днешния..

публикувано на 17.05.24 в 09:13

Дъждът спира, температурите се повишават - в София до около 19°

Днес превалявания ще има само на отделни места, а в следобедните часове облачността над много райони ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време. Вятърът ще се задържи от изток-югоизток, ще е слаб, в Източна България – до умерен, съобщиха от НИМХ. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София – около 19°. Над планините преди..

публикувано на 17.05.24 в 07:35

Експерти обсъждат "Екологичните аспекти в минерално-суровинния отрасъл на България"

Днес и утре в Етрополе се провежда Национална научно-техническа конференция на тема „Екологични аспекти в минерално-суровинния отрасъл на България”. Участниците дискутират теми като иновативни решения за производство в хармония с природата и устойчивото управление на отпадъчните води, каза пред Радио София доц. д-р инж. Кремена Деделянова -..

публикувано на 16.05.24 в 17:56