Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диджеи организират трибют за Анди Флетчър от "Depeche Mode"

"Depeche Mode" е синтпоп група от Англия, основана е в гр. Базилдън през 1980 г. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 90-те години са окачествявани като алтернативна рок група.

Участниците в групата са Мартин Гор – текстове, музика, китара, синтезатор, вокали, бекграунд вокали, Дейвид Геън – фронтмен, вокали, текстове, Андрю Флечър – синтезатор, мениджър.

Бивши участници в групата са Алън Уайлдър – клавиши, ударни, програмиране (от 1982 до 1995 г.) и Винс Кларк – текстове, синтезатор (от 1980 до 1981 г.)

Едно специално събитие, посветено на съоснователя на "Depeche Mode" Анди Флетчър (1961-2022) ще се проведе в София. Събитието ще е точно в деня, в който Флеч щеше да навърши 61 години.

Диджеите и организатори на събитието са Мирослав Георгиев - "Shunt" и Николай Събев - "N:Mode".

За голяма част от хората това събитие ще даде възможност да си припомнят любими моменти с Анди около трите му самостоятелни гостувания в България като диджей, както и двата концерта на "Depeche Mode" в София през 2006 и 2013 г.

Повратен момент в кариерата на "Depeche Mode" е превръщането им в тотален хит в Америка и сякаш до днес се слуша повече там, отколкото в родната Англия.

Те са поканени да изнесат там грандиозен концерт, който е заснет и издаден на видеокасета, която заема 1-во място в класацията на списание "Билборд".

През 1990 г. излиза феноменалния албум "Violator". С него започва с едно от любимите парчета на Флеч - "World In My Eyes". Представянето на тази песен у нас на 21 юни 2006 г. е един от най-милите моменти между Анди и българската публика  и според гостите „това си остава един от най-силните концерти като енергия и заряд, които е имало в България“.

Те определят Анди Флечър като много приветлив, земен, винаги готов да говори с феновете си, да се снима с тях.

Флеч дойде в България, като DJ цели три пъти. Остави прекрасни спомени във всички свои фенове с партита, които направи в Каварна и София.

Събитието, посветено на Анди, ще се проведе в голямата зала на клуб "MIXTAPE 5", бул. "България" 1, подлез "Галерия". Вратите отварят в 20:00ч. Вход свободен.

Гости на събитието ще бъдат част от диджеите, които са пускали с Флечър по време на гостуванията му "kiril101", "N:Mode", "julianep", "Shunt".

"julianep" и "Shunt" пускаха с него на  фестивала на Каварна през 2007 г., а "N:Mode" бе част от зимния гиг на Анди в София през същата година.

По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимки: Архив на Румяна Цветкова

Керамичните лица на Румяна Цветкова са повече от 60

Керамичните произведения на Румяна Цветкова, обединени под названието "Всички мои лица", предизвиква интерес и седмици след края на самостоятелна ѝ изложба. В нея са представени 61 лица и състояния, които често пъти изненадват с трактовката. Пред БНР-Радио София художничката призна, че се вдъхновението ѝ винаги идва от хората – техните..

публикувано на 18.04.24 в 11:59

Нова версия на "Приказка" на P.I.F. събира едни от най-популярните гласове на българската музика

На 25 април, P.I.F. ще представят новата версия на песента  „Приказка“. Това е едно от първите парчета на групата, каза пред Радио София Иван Велков от P.I.F. "Приказка" я записахме в студио пред 26 години и сега Марто – нашият барабанист като ми се обади и ми казва, че има едно студио, което е голямо и можем да се съберем всички и се оказа..

публикувано на 18.04.24 в 11:51

Проверявайте домашните любимци за кърлежи след всяка разходка

Необходимо е след всяка разходка на домашните любимци да ги проверяваме за кърлежи, каза пред Радио София ветеринарният лекар д-р Весела Василева от Фондация „Четири лапи“. „Искам да наблегна, че не трябва да гледаме за толкова как да се справим, когато е възникнала ситуацията, а да гледаме по-скоро на предотвратяване, т.е. да си..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

В столичния район "Връбница" все още не е започнала обработката срещу кърлежи

Първото косене на тревните площи вече е завършило в почти всички столични райони, каза пред Радио София Надежда Бобчева – зам.-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване“. На места за започнали и вторите обработки. „Стараем се да увеличим броя на обработките. Когато времето е топло, най-нормалното нещо е да отидеш на разходка в..

публикувано на 18.04.24 в 09:32

Ще продължава да вали в планините, облачността остава значителна

Днес облачността ще е предимно значителна. В сутрешните часове валежи все още ще има в Източна България, но бързо ще спрат, съобщиха от НИМХ. Около и след обяд на много места в югозападната половина от страната отново ще има валежи, по-значителни в Родопската област. Ще остане ветровито, с умерен, в Дунавската равнина – силен северозападен вятър. С него..

публикувано на 18.04.24 в 07:35
Снимка: naukamon.eu

"Форум", 17.04.24: Зеленият преход и възможността икономиката да "позеленее"

Коментатори във "Форум" тази седмица са социологът Мила Минева и рапърът Матю Стоянов (Жлъч). Заедно с водещата Антония Каменичка, част от темите, които дискутираха бяха: - Възможен ли е зеленият преход? - Велоалеи срещу паркоместа - как се взимат решенията в София, как общуват гражданите? - Пропуснати ползи за българската икономиката, заради това,..

публикувано на 17.04.24 в 18:44

За 11 пъти избори – нула реформи в родното образование

Фондация „Заедно в час“ публикува свой анализ, в който обръщат внимание на липсата на темата за качествено образование от страна на всички политическите лидери, така че от училищата да излизат подготвени за успешен живот хора. „През последните пет години българските граждани са избирали президент, парламент и местни ръководства осем пъти...

публикувано на 17.04.24 в 17:53