Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С над 1,1 млн. лв. от СОПФ общината ще ремонтира училища и детски градини

Снимка: Pixabay

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за отпускане на 1 157 070 лв. от Специализирания общински приватизационен фонд за ремонт на училища и детски градини от 8 столични района.

Обектите са избрани след постъпили писма от районни кметове, директори и училищни настоятелства до зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов, съобщиха от Столичната община.

Дейностите, които ще бъдат извършени, са:

  • Ремонт на покрива на ДГ № 119 "Детска планета" в район "Възраждане";
  • Строителни работи по сградата на ДГ № 103 "Патиланско царство" в квартал "Хаджи Димитър";
  • Ремонт на покрив на ДГ № 188 "Вяра, Надежда и Любов" в квартал "Младост 4";
  • Подмяна на отоплителна система в 26. СУ "Йордан Йовков" в квартал "Карпузица“;
  • Подмяна и ремонт на покрива на ДГ № 161 "Ласка" в район "Овча купел";
  • Ремонт на покрива на ДГ № 164 "Зорница" в квартал "Горна баня";
  • Ремонт на покрив на ДГ № 68 "Ран Босилек" в район "Люлин";
  • Топлоизолиране на основната сграда и физкултурния салон на 171. ОУ "Стоил Попов" в район "Нови Искър";
  • Ремонт на 2 термопомпени инсталации в ДГ № 146 "Звездица" в квартал "Кремиковци".

"Столична община продължава със своята последователна политика за поетапно обновяване на образователната инфраструктура във всички райони на града ни. Затова Съветът за управление на приватизационния фонд разгледа внимателно всички постъпили предложения и реши да отпусне средствата за обновяването на общинската собственост и най-вече за създаване на удобна и красива среда за нашите деца", коментира Стефан Марков, председател на Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет. 

По публикацията работи: Ралица Тачева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Почитаме св.св. Константин и Елена

Българската православна църква днес почита паметта на светите равноапостоли Константин и Елена. Царуването на Константин се свързва с утвърждаването на християнството като официална религия с издадения от него през 313 г. Милански едикт. Самият той приема християнската вяра в края на живота си. Според преданието майка му царица Елена отива на..

публикувано на 21.05.24 в 07:42

Пионерът на българската фотография - с паметник в Самоков

В Самоков през бе открит  Паметникът на пионера на българската фотография - Анастас Карастоянов .  Монументът се намира в историческата зона на града при емблематичната Чорбаджийска фурна.  Автор на скулптурата е Маргарита Иванова. " Направих проект първо на статуетката за Национални конкурс за черно-бяла фотография. Получи се..

публикувано на 20.05.24 в 18:58
Софийския университет „Св. Климент Охридски

Университетите в София - от редовен учебен процес до занятия по преценка

Столичните висши училища реагираха по различен начин на обявения от Съвета на ректорите протест в знак на недоволство от цялостното отношение на държавата към висшето образование. В Софийския университет "Свети Климент Охридски" се провежда редовен учебен процес. Ръководството подкрепя мотивите за протест, но затваряне на университета не е..

публикувано на 20.05.24 в 16:08

Не паркирайте по ул."Шести септември", монтират ново осветление

Започва монтирането на ново осветление по ул."Шести септември", съобщават от Столичната община. Ще бъдат поставени 19 нови осветителни стълба в участъка между ул. "Славянска" и ул. "Граф Игнатиев" . Осветлението ще бъде енергоспестяващо.  При благоприятни атмосферни условия монтажните работи се очаква да приключат в рамките на седмица,..

публикувано на 20.05.24 в 13:08

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес.  Недоволството си представители на бранша изразиха и на 14 май, като то е породено от закриването на стоянки в столицата.  " Кметът Васил Терзиев избра да покани на среща организации, които не подкрепят протеста, а след това излъга, че е провел разговор с бранша. Нямаше..

публикувано на 20.05.24 в 11:20

СОС чака решението на ВАС за реорганизацията на движението в София

Отчитам като слабост липсата на навременна комуникация с гражданите как ще реорганизираме движението по бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша", каза председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров пред bTV. Според него е рано да се говори за това дали решението е било правилно, или не, преди по казуса да се произнесе..

публикувано на 20.05.24 в 09:54
Метрология, измервания

Отворени врати в Института по метрология

Българският институт по метрология ще отвори врати за посетители в днешния Световен ден на метрологията от 10 до 12 ч. Ще могат да бъдат посетени националните еталонни лаборатории, в които се създават, поддържат и усъвършенстват националните еталони на България, лабораториите за изпитване, проверка и метрологична експертиза на средства за измерване...

публикувано на 20.05.24 в 09:31