Пуканките са една от любимите ни храни много като отиват на кино, похапват точно това. Някои обаче са замислят, дали пуканките са по-здравословни от други закуски като чипс или са също толкова вредни?
Пуканките не са нищо повече от цяло зърно царевица. Въпреки че при приготвянето им се използва малко мазнина, те не се считат за нездравословна храна, обяснява „Локално“, цитирано от БГНЕС.
Според състава си пуканките имат много фибри и малко калории. По-конкретно, една чаша пуканки съдържа: 31 калории, 1 g протеин, 0,4 g мазнини, 6 g въглехидрати, 1 g фибри и 0,07 g захар, което ги прави чудесен заместител на снаксовете.
Въпреки това, можете лесно да развалите калорийната стойност на пуканките, като добавите масло, сирене, карамел или други гарнитури. Тогава всички приказки за пуканките като здравословна храна спират.
Що се отнася до пуканките за микровълнова печка, избягвайте ги, защото са с високо съдържание на сол и наситени мазнини и има риск от развитие на специален вид белодробно заболяване, свързано с диацетил - химикал, използван в маргарина за пуканки.
С други думи, добрите, стари пуканки, които правите в стара тава с няколко капки олио, са най-добри.За пръв път, преди да встъпи в длъжност директор на "Екоравновесие" се срещна с представители на неправителствени организации, работещи в защита на правата на животните и доброволци, които помагат в общинските приюти. Дойчин Неновски поема ръководния пост макар и временно, но дава заявка, че ще поддържа активна комуникация с тях. Засега..
Днешният 7 април е Световен ден на здравето и професионален празник на здравния работник. Това е и повод да обърнем поглед към развитието на медицината и иновациите в нея. От 17 часа в иновационен форум “Джон Атанасов” на София Тех Парк ще се проведе петото издание на поредицата за технологии, бизнес и наука Tech Park Talks ...
" Ние сме пазарът с най-много промоционални етикети . Най-добре е да търсим български яйца и агнешко месо. Конкуренцията и по празниците води до възможност да се намерят продукти на нормални цени, не повишени спекулативно . Пазарът е най-добрият регулатор. Друга тема е веригата от производител до краен купувач", каза още председателят на ДКСБТ. Той..
Италианският куратор Алесандро Винчентели представя в София изложбата “Кой бачка сега! Разкриване на невидимото: труд, несигурност и изкуство“. Проектът ще бъде открит тази вечер в галерия „Куб-Топлоцентрала“. По думите на екипа експозицията изследва невидимата, но интегрална природа на труда – по-специално работата, която остава недооценена или..
Най-новата книга на Ан Апълбаум , носител на наградата “Пулицър“ - “Конгломератът Автокрация. Диктаторите, които искат да управляват света“ , е алармиращ анализ за това как автокрациите си сътрудничат, за да подкопаят демократичния свят, и как ние трябва да се обединим, за да им противодействаме. Днес автокрациите се управляват не от един..