Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Здрави и активни


  • Слушайте Радио София, за да бъдете здрави!


Публикации

След определена възраст е наложително да променим начина на живот и хранене

"Средностатистическият човек след 40-годишна възраст трябва да преразгледа храненето и начина си на живот", твърди д-р Мария Черняева за Радио Sputnik. На определена възраст консумацията на нездравословна храна и алкохол започва да води до по-тежки..

публикувано на 25.11.22 в 10:58

СЗО и БЧК подпомагат медицинските нужди на украинските бежанци

Световната здравна организация и Българският червен кръст стартираха съвместен проект в областите София, Варна и Бургас за подпомагане на украинските граждани, потърсили закрила в България. Целта е да се закупуват медикаменти, медицински изделия, да..

публикувано на 21.11.22 в 16:01

Започва Седмицата за информиране срещу антибиотичната резистентност

В България е сред страните, в които се прилагат много антибиотици, страната ни е сред малкото в Европа, където не е приета стратегия за борба с антибиотичната резистентност. От днес 18 до 24 ноември се провежда Световната седмица на..

публикувано на 18.11.22 в 08:18

Международен ден за борба с рака на панкреаса

По традиция всяка година третият четвъртък от месец ноември се посвещава на Международния ден за борба с рака на панкреаса, а лилавата панделка е приета като символ на деня и знак на подкрепа  на страдащите от тази коварна болест. Тази година датата е..

публикувано на 17.11.22 в 11:30

Ако искате да отслабнете - хранете се ефективно

Диетологът Дивя Гопал в „Health Shots” изброява девет богати на протеини храни, които най-малкото, няма да навредят на фигурата ви. "За да утолят глада си, хората често избират леснодостъпни продукти, които обикновено съдържат много захар и..

публикувано на 08.11.22 в 14:13

Ще строят Националната детска болница върху 40 дка в "Овча купел"

Националната детска болница ще се намира в столичния район "Овча купел", съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Решението е взето на заседанието на Министерския съвет. На терена ще бъдат изградени хотел за родители, парк и..

публикувано на 02.11.22 в 13:49

Мъж с преместено отдясно сърце се среща със спасителите си в "Пирогов"

Две години след първата у нас операция, при която лекари от университетската болница "Пирогов" спасяват мъж с преместено отдясно сърце, той ще се срещне с тях. Здравко Димов ще гостува на спешната болница.  Преди две години младият мъж е докаран..

публикувано на 02.11.22 в 08:05

В болница "Чирков" поставиха изкуствено сърце на 35-годишен мъж

Лекари поставиха успешно изкуствено сърце на 35-годишен мъж с тежко сърдечно заболяване. Операцията е извършена в университетската болница „Проф. д-р Александър Чирков“. Тя дава възможност на пациента да чака за сърдечна трансплантация, която е най-добрият..

публикувано на 31.10.22 в 17:45
Пациентката  с проф. Пламен Кинов (вдясно) и младата надежда на Клиниката по ортопедия и травматология д-р Георги Луканов

Проф. Кинов в ИСУЛ изправи 74-годишна пациентка с крак, прегазен от автомобил

След близо година и половина, 74-годишна жена отново ще може да ходи в резултат на сложна операция на глезена, при която е използван иновативен пирон за фиксация, съобщиха за БНР от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Този тип медицинско изделие се..

публикувано на 25.10.22 в 11:41

Рибеното масло може да смекчи тежестта на коронавируса

Предварителните данни от ново проучване на китайски учени предполагат, че редовният прием на добавки с рибено масло може да помогне за намаляване на тежестта на симптомите на коронавирусната инфекция, съобщава "МедикФорум". Рибеното масло отдавна..

публикувано на 18.10.22 в 10:31