Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

VICK представи своя нов сингъл "My Innocence" със силно послание към публиката

| обновено на 13.02.23 в 10:22
Снимка: Личен архив

“My Innocence” е най-новият сингъл на VICK, който може да откриете навсякъде в интернет пространството от  началото на февруари 2023 г. Пречупена през призмата на модерното поп-алтернативно звучене, тази песен носи усещане за нов свят, друго измерение и най-вече история, която може да бъде интерпретирана от всеки. Темата ѝ е преминаването през невъзможните за нашата психика преживявания.

Ето какво сподели VICK:

"С тази песен исках да се обърна към фигура от моето минало и към мен самата. Исках да разкажа на себе си и вас за всичко, през което съм преминавала, израствайки. 

Исках да си призная, че всъщност съм се справила с много неща и да го чуя отстрани.

Това е песен за силата да избереш личният си израз.

Душата ни е вечна, а случките в живота ни са холограма на нашите мисли. Няма нищо страшно в това да бъдеш изгубен, защото само тогава можеш да бъдеш сигурен, че коренът на новото ти Аз вече е посят. 

Да си безсилен е състояние, което носи огромно осъзнаване и красота.

Ако успеем в най-трудните си моменти да открием, че сме богати в това да сме наблюдателни и тихи, сме способни да се движим свободно и в най-дълбоките и тъмни места. 

Голяма част от страха изчезва точно тогава, когато видиш колко тъжен и уплашен е човекът, който е превзел съзнанието ти.

Тази песен е за силата на това да си автентичен и за избора да бъдеш емоционален и отворен, за осъзнаването, че това е коренът на щастието, не просто за насилието, а за излизането от него, за преодоляването му.

Тази песен е и за приемането на качествата, в които си мислим, че сме най-слаби. Какво ако там се крие най-голямата ни сила?

Всичко което бих казала в тези редове е малко и именно заради това създадохме тази песен.

Тя е вече и ваша!


“My Innocence” беше създадена в най-дълбоката пандемия. Човекът, който застана до мен, беше Мартин Масаров - продуцент и изпълнител (Швеция). Избрах го, защото бях силно вдъхновена от него самия и музиката, която създава. Впоследствие разбрах, че съм открила приятел и човек, на когото мога да споделя всичко.

Първоначалната ми идея беше да създадем песен, в която да се наслаждаваме на дълбок бас и честа смяна на ритъма. Това е едно от най-вълнуващите ми изживявания и имах моменти, в които не можех да се наситя на звуците, които чувах. Мартин беше до мен, когато пишех и текста, защото имах нужда от това да бъда подсигурена, когато търсех точните думи. 

В създаването на песента всъщност участваха много хора. Росен Стоев направи възможен най-наситения запис, Денис Попстоев беше неотлъчна част, когато записвахме и подреждахме песента. Той е човекът, от когото всяка песен има нужда. И за да звучи всичко наситено и ясно във вашите слушалки, Юлиан JJ мастерира песента, което ме запали да я слушам отново. 

Видеото заснех с уникален артист - Плам Мирчева. Тя е другата ми сродна душа и в процеса на създаване на концепцията и заснемане, аз имах точната идея, а тя я интерпретира и взе най-ценното за този клип от мен. Не се колебайте да снимате видеа с нея. Нейният нюх е рядък."

Певицата отправи и вълнуващо послание към своята публика - всеки човек е уникален, специален още с раждането си.

"Искам хората да знаят, че силата е в тях. И тези трудни моменти в живота, които ни поставят на ръба, са точно тези, които ни дават повод да осъзнаем, че вратите не са затворени..."

Чуйте цялото интервю от гостуването на VICK в звуковия файл.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява - Музей на българския спорт

Разговорът е с Катя Иванова - уредник на Музея на спорта в София. Дама, която заедно с нейния екип, носи вдъхновение и увереност в бъдните спортни успехи на нашата страна! Снимки от Музея на спорта може да откриете в описанието на епизода. С уговорката, че най-добре да го посетите лично. Припомням - намира се в сградата на Сектор А на..

публикувано на 27.04.24 в 16:00
Никола Фурнаджиев

Адресите на любовта - Никола Фурнаджиев

Поетът Никола Фурнаджиев и съпругата му са бохеми цял живот За поета Никола Фурнаджиев, Христо Радевски казва: “С него можеш да вървиш през цветя и тръни, да си сигурен и спокоен, да ловиш риба, да пиеш вино и да разделиш последната цигара. От близостта с такъв човек ти винаги се чувстваш виновен за това, че вземаш, а не можеш да дадеш“. Със..

публикувано на 27.04.24 в 14:00
Надя Розева

Как изкуството може да гради мостове

Надя Розева – за медалната скулптура и голямата си експозиция в Скопие: Надя Розева е художник, но твори основно в една много специфична ниша – медалната скулптура. В момента в 4 от залите на Националната художествена галерия в Скопие е подредена нейна изложба, която се радва на голяма посещаемост, медийно внимание и сериозен интерес в..

публикувано на 27.04.24 в 13:00
Божана Славкова

Поезията е откровение

Стереотипи и очаквания към жените в литературата – продължаваме дискусията, която започна Литературна агенция София на срещата им на 25.04 с дами от българската литературна сцена. С нас е  Божана Славкова – първият български автор спечелил най-големия международен конкурс за поезия Mili Dueli със стихотворението „Дървото с некролозите“: Ето и..

публикувано на 27.04.24 в 11:56

Изчезват ли врабците

Броим врабчетата на 27.04  – интервю с Димитър Градинаров , експерт природозащита към „Българско дружество за защита на птиците“: "Идеята на кампанията е да привлечем вниманието към изчезването на врабчетата. Освен домашните са испанските, които гнездят в гнезда на щъркели и евентуално полските. Навремето имаше струпвания в крайните квартали,..

публикувано на 27.04.24 в 10:30
Андрей Илиев

Какво търси поколение зет

Конференцията Gen Z rEvolution e мястото, на което се срещат бизнсът и Gen Z – интервю с организатора, Андрей Илиев: "Mного е удовлетворяващо. Резултатите и разчупиха стигмата, и потвърдиха някои очаквания. Ако преди години младите не са имали толкова възможности, сега те са много. По-важното е работодателите да дадат възможност да бъдат..

публикувано на 27.04.24 в 09:48

Младите и ЕС

Трябва ли ЕС да включи младите хора при вземане на решения – интервюта с  Никол Делчева – председател на студентски Клуб „Европеистика“ към СУ ; ·   Виктор Михайлов и Искра Лазарова – членове на студентския Клуб „Европеистика“ към СУ : "В училище тези теми не се повдигаха. Влизането ми в специалност "Европеистика" ми помогна..

публикувано на 27.04.24 в 11:00