Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Call It a Night” е новата песен на Yva

Yva бе специален гост в "Добър вечер, София"

Певицата Ива Янкулова-Yva бе гост в „Добър вечер, София", представи песента "Call It a Night” и сподели подробности за премиерата ѝ, която се състоя на 3 март.
В акустичното представяне на песента, специални гости бяха Ража и Илияна от бандата Dead Man’s Hat. 

По думите на Ива, това е песен за паузата в отношенията:
„Всеки има нужда от паузи, нужда да се усамоти, да бъде отделен от партньора си за известно време, но в музиката е важно всеки да намери нещо за себе си и да няма някаква интерпретация от автора, която да се набива.“

Тя призна, че посланието на песента може да има и друга интерпретация – за една невъзможна любов и това е много добре изразено в клипа.

Ива изрази благодарност за аранжимента и цялата постпродукция по песента на Стоян Бозов

„Много е хубаво, когато някой се вдъхнови от музиката и текста ти и разбере какво точно искаш. Благодаря и на режисьора Димитрис Георгиев, че осъществихме този така чакан момент, да работим заедно“, допълни още Ива.

Можете да гледате видеото на песента в YouTube.

Чуйте  още подробности за песента в разговора на Боян Бочев.

По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без увеличение за работещите в детското здравеопазване

С доклада за актуализирането на бюджета на Столичната община за тази година трябваше да бъде осигурено увеличение на заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. Точката обаче отпадна от днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС) и така вече трети месец работещите в ясли, детски градини, училищни кабинети, комплексите..

публикувано на 13.06.24 в 15:32
Анна Николова с героинята си в ръце

Комиксът "Каси" - с намигване към детството и скрито послание

В предаването "Радиокафе“ се срещаме с Анна Николова - млад артист, художник, търсач на любопитното, илюстратор на авторски проект - първия ѝ комикс "Каси". "Завършила съм Художествената академия в София със специалност „Графика“. Винаги съм се интересувала от комиксите като графично средство за изобразяване на истории. Било ми е изключително..

публикувано на 13.06.24 в 15:14

От "Алианц Арена" преди началото на Европейското първенство по футбол

Броени часове остават до началото на Европейското първенство по футбол в Германия (14 юни до 14 юли) . Журналисти и оператори от БНТ вече са настанени и попиват атмосферата, подгрявана от спортни звезди и фенове. По програма първият мач между отборите на Германия и Шотландия ще се играе на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен . "Вчера..

публикувано на 13.06.24 в 14:25

Три нови български пиеси в 13-ото издание на формата ПроТекст 13

13-ото издание на платформата за съвременна драматургия и нови театрални практики ПроТекст 13 организира пърформанс-четения на три непоказвани досега български пиеси. Първите две пърформанс-четения ще се състоят на 21 и 27 юни в София и ще завършат на 6 юли в Казанлък. Автори на селектираните тази година пиеси са Оля Стоянова, Теодора..

публикувано на 13.06.24 в 13:55

Театърът в полза на литературата и децата

Деца с увреден слух могат по-лесно да бъдат увлечени от литературата, благодарение на проекта "Изиграй ми приказка" , реализиран от Фондация "Арт бюро", режисьорът Анна Данкова, младежи от театралния департамент на НБУ и корпоративни партньори. Проектът предвижда разработване на 6 театрализирани версии на класически детски романи и..

публикувано на 13.06.24 в 12:25

Медицинските специалисти в детското здравеопазване в София отново остават без пари

С доклада за актуализирането на бюджета на Столичната община за тази година трябваше да бъде осигурено увеличение на заплатите на медицинските специалисти в детското здравеопазване. Актуализацията на бюджета обаче отпадна от днешното заседание на Столичния общински съвет. Въпреки че през март, след поредица от срещи с кмета Васил Терзиев и..

публикувано на 13.06.24 в 11:59

Надежда Бобчева: Отчуждаването на частните имоти в парковете е наш приоритет

Изработен е инвестиционен проект и са издадени всички разрешителни за подмяна на осветлението в парк "Заимов", каза пред Радио София зам.-кметът по екология на Столичната община Надежда Бобчева. „Истината е, че осветлението в парк „Заимов“ не е в добро състояние. Ние, на практика, сме готови. Подготвена е цялата документация за обществената..

публикувано на 13.06.24 в 10:31