Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 април в Спортен комплекс Горна Малина

3-то издание на турнира Turbo Trophy организира Таекуондо клуб "Турбо"

Снимка: Личен архив

Специални гости в „Добър вечер, София“ бяха  представители на Таекуондо клуб „Турбо“. Те са Йордан Господинов – основател и главен треньор в Таекуондо клуб „Турбо“, и Георги Атанасов – координатор в клуба. 

Последната ни среща беше през ноември след изключително успешното представяне на таекуондо клуба на Европейското първенство за деца в Румъния. Тогава, тяхната състезателка Мая Симеонова завоюва златен медал за България.

Този път те разказаха за предстоящия международен турнир по таекуондо „Turbo Trophy“, който ще се проведе на 1 април в спортния комплекс в Горна Малина. В турнира ще участват голям брой състезатели от различни страни.

 "Наистина предстои организацията на много мащабно събитие. Очакваме доста хора. По наши прогнози, близо 600 състезатели от 5 или 6 държави, много международни съдии, които трябва да настаним. Имаме и електрона екипировка, която поръчваме от Хърватска и която е нещо много специално“, сподели треньорът. И допълни: „Всичко в момента е в релси, комбинирали сме се много добре и нещата вървят по план“.

Това е трето издание на турнира, организирано от клуб „Турбо“, което за тях означава и доза престиж, според координатора Георги Атанасов.

Той поясни, че организацията около състезание с такъв мащаб е нещо доста сложно, свързано с планиране и логистика, но от друга страна,  това е начин клубът да стане известен пред цяла Европа, хора от много държави и отбори гостуват тук, това е възможност да покажем себе си на таекуондо сцената.


"Важно е също да покажем гостоприемство и добро ниво на условия, подобаващи при такъв тип състезания от международен характер. Много пътуваме, участвали сме в състезания в чужбина и на други континенти сме ходили, стараем се да вземем най-доброто от всички турнири и да го въплътим в нашата организация, за да сме наистина на ниво. Искам хората като си тръгнат от турнира да са доволни и да дойдат догодина пак“, увери треньорът.

  • Каква е спецификата на турнира „Turbo Trophy“

По думите на Йордан Господинов, целта на турнира е да събере максимално голям брой участници и държави. Всеки участник и гост на турнира, увеличава престижа и носи точки за ранкинг, който е важен, защото от тези точки после се определя национален отбор.

Той подчерта, е по-големият брой международни участници, засилва нивото на добрата конкуренция и турнирът е полезен за децата.

За първи път в турнира ще участват състезатели от възрастовата група „бейби“ в категория до 21 кг.

„Съвсем малки дечица ще участват, 5-6-годишни, което е много красиво да се гледа, защото те наистина дават всичко от себе си“. Екипировката която имат самите деца ги предпазва от нараняване", увери треньорът.

Той разкри, че са заложили на участието на всички възрастови групи: деца-бейби, деца-кадети, юноши, мъже и жени. Играе се до директна елиминация, тоест, при загуба участието на състезателя приключва и другият продължава напред.

Таекуондо клуб „Турбо“ е известен със своята задружност, което е голяма предпоставка за успех.
Чуйте разговора в звуковия файл, за да разберете повече за  това, което споделят като опит от предишните 2 турнира, за състезателите  и още интересни детайли.

Регистрацията за турнира вече е отворена на tpss.eu

Крайният срок за записване е 25.03.23г.


По публикацията работи: Спаска Давранова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историята оживява: Колоездене България от XIX-и век до днес

България се радва на сериозни традиции в колоезденето. И заедно с моите гости, ще ви разкажем подробностите.  Гостите са Драгомир Кузов - председател на Българска федерация Колоездене, основател и изпълнителен директор на българската компания за производство на велосипеди DRAG и Веселин Стоилов “Спиро” - продуктов мениджър в DRAG и бакалавър по..

публикувано на 18.05.24 в 16:00

Софийски разкази - Българският исторически комикс

Д-р Александър Въчков за Национална изложба на българския исторически комикс: " Таблата са около 170 на брой. Бях изненадан какви неща притежавам. Непрестанно сканиране на нови комикси. Резултатът може да се види на 2 етаж. Издирихме около 110 иммена, но не всички имаха добро качество. Историческият комикс е сред най-застъпения вид...

публикувано на 18.05.24 в 15:00

Адресите на любовта - Димитър Шишманов

Синът на проф. Иван Шишманов се венчава за по-възрастна с 23 години дама Синът на проф. Иван Шишманов, писателят и дипломат Димитър Шишманов, се залюбва със семейна приятелка на родителите си - съпругата на генерал Сава Савов Пенелопе Калъпова. Току-що завърналият се от следването си в Женева младеж е на годините на най-големия от тримата ѝ..

публикувано на 18.05.24 в 14:00
Гергана Богданова и Йоана Лазаро

Читалището - отворена общност за младите хора

Гергана Богданова и Йоана Лазаро за пролетното почистване на Народно читалище "Христо Смирненски": "Нашето читалище е стара институция. Но в динамичното време вникваме в нуждите на хората в сегашно време - консуматорското общество, в което всеки има всичко и в излишък. Затова се надяваме всеки да донесе това, което му е излишно - книги, цветя, посуда..

публикувано на 18.05.24 в 11:47
Пролет в КвАртал

София има своя стар град

"Пролет в КвАртал" с един от организаторите му, Мартина Стефанова: "Фестивалът е наесен около Деня на София, но не е достатъчно. Затова започнахме с други по-малки събития, за пръв път правим "Пролет в КвАртал". Зимата направихме и видима Коледа тук.  Чудесна програма с локации, турове, София има своя стар град и с тези събития продължаваме да го..

публикувано на 18.05.24 в 10:43

Децата четат разнообразни неща

"Книговище стимулира детското четене и критично мислене. Цял месец над 3500 деца се включиха в това. Децата искат да четат! това е само малка част от тези, които се включват през цялата година. Децата имат възможност да се запознаят с един достъпен език. Щастливи сме, че ще участват едни сладури с рап-песен "Яко е да знаеш". Колкото повече днешните..

публикувано на 18.05.24 в 10:28

Linares Live е дългоочакваният дебют на перуанския певец

Дългоочакваният дебют на перуанския певец Алекс Линарес с новият му соло проект се казва Linares Live . Фронтменът на най-известната формация за салса в България - Манго Дуенде, ще изпълни любими латин-поп песни заедно с авторските си композиции в компанията на музикантите: Калин Жечев - пиано, Борис Таслев - бас, Борислав Бояджиев "Борче" -..

публикувано на 18.05.24 в 10:19