Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без вода остават части от ж.к. "Сухата река" и гр. Банкя

Снимка: Георги Нейков, БНР

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод по ул. „Никола Вапцаров“, гр. Банкя, на 29 февруари 2024 г., се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа в района на:

  •  ул. „Персенк“, ул. „Вискяр“, ул. „Майор Коста Паница“ от ул. „Персенк“, до ул. „Люлин“, ул. „Люлин“, ул. „Добринова скала“, ул. „Захари Стоянов“, ул. „Георги Бенковски“, ул. „Родина“, ул. „Козлодуй“, ул. „Еледжик“, ул. „Ал. Стамболийски“ от ул. „Христо Смирненски“ до ул. „Никола Й. Вапцаров“

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на площада в кв. „Михайлово“.

Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Вършец“ и ул. „Сухиндол“, ж.к. „Сухата река“, без вода от 09.30 до 19.30 часа ще останат и живеещите в района между:

  • бул. „Ботевградско шосе“, ул. „Витиня“, ул. „Доганица“, ул. „Железни врата“, ул. „Скъта“
  • ул. „Мими Балканска“ от ул. „Бесарабия“ до ул. 503.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Мими Балканска“ пред № 7.

По публикацията работи: Полина Начева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Готови ли сте за Великден?" учи какво се е правело някога във всеки ден от Страстната седмица

Националният етнографски музей представи последното издание „Готови ли сте за Великден?“. От него читателите ще научат какво се е правело някога във всеки ден от Страстната седмица. Пред Радио София гл. асистент д-р Иглика Мишкова – зам.-директор на Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН обясни, че това последно..

публикувано на 03.05.24 в 12:54

"Образ и присъствие" - изложба на Катерина Кацарова

Музеят "Борис Христов" представя изложбата на 20-годишната художничка Катерина Кацарова с вернисаж - 22 април 2024 г., от 18.00 часа до 20 часа. Нейните над 20 иконографски творби напомнят на публиката за срещата между небесната духовност и земния, ефимерен свят на реалността. Всяко от представените произведения е проникнато от нейното искрено..

публикувано на 03.05.24 в 12:46

"Под езика: част втора" - типографските идеограми на Дамян Дамянов

Проектът „Под езика“ стартира първоначално през 2016 г. само за забавление във Фейсбук. По свой начин, художникът Дамян Дамянов решава да отбележи най-българския празник – 24 май. Захваща се с кирилицата и започва да преобразява всяка буква от нея, така че да илюстрира значението на дадена дума. Получава се колекция от 30 идеограми. През 2018 г...

публикувано на 03.05.24 в 11:38
Димитър Главчев

Премиерът ще сигнализира ДАНС и прокуратурата за случая с болница "Мама и Аз"

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с "Многопрофилна болница за активно лечение "Мама и Аз", за да бъде направена пълна проверка как е дадено разрешение за изграждане на лечебното заведение. НЗОК потвърди, че е дала положителни становища за проекта за частна детска болница Решението..

публикувано на 03.05.24 в 10:57

Съвременният човек като бог в развитие според Ваклуш Толев

Повод за разговор с режисьора Ники Василев (режисьор на документалния филм "Ваклуш") е новата книга на духовния учител Ваклуш Толев. Албумът съдържа над 160 фотографии, както и истории, които не са влезли във филма. "Този филм е нещо, което не можа да се побере в стоте часа кино време и докато трябваше да решавам какво да остане във..

публикувано на 03.05.24 в 10:47

Разпети петък е!

За православните християни Разпети петък е най-тъжният ден от годината.  Този ден е посветен на Христовото разпятие, кръстната смърт и полагането на Исус Христос в гроба.  Сутринта, около 9 часа, във всички храмове Светата плащеница се изнася за поклонение. През целия ден вратите са отворени, така че християните символично да се поклонят..

публикувано на 03.05.24 в 08:43

Хладно и дъждовно

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава, като ще остане по-ниско от средното за месеца.  Днес синоптичната обстановка ще се усложни. Над страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В планинските райони валежите ще бъдат значителни, придружени с гръмотевици. На някои места в Югозападна България, Родопската..

публикувано на 03.05.24 в 07:15