Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология

Облачността се разкъсва, в София - с 2 градуса по-топло от вчера

Пролетта дойде и пред бл. 208 в ж.к. "Борово"
Снимка: Столичен инспекторат

Днес ще има разкъсана облачност, над източната половина значителна и на много места там ще има валежи от дъжд, който в отделни райони ще се примесва със сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.
Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Североизточна България между 8° и 11°, в София - около 13°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб запад-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°, температурата на морската вода е 8°-9°.

Над планините ще има променлива облачност. Главно в масивите от Източна България, както и в Централна Стара планина ще превали сняг, в ниските райони - дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.

В петък в западната половина от страната ще е почти тихо, предимно ясно и на отделни места отново ще има условия за слани. В източната ще духа слаб северен вятър, ще има разкъсана облачност, преди обяд на много места в равнините значителна ниска, от която е възможно и да преръмява, а сутринта и видимостта ще е намалена.
В събота ще преобладава слънчево време. 

По публикацията работи: Георги Нейков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алекси Калев

Фестивалът ражда и любов

Мидалидаре рок с Алекси Калев - покана отсега: "Почнахме в 2017, това ще е четвъртото издание. Все още магнитът са артистите, но се стараем хората да идват за фестивалното изживяване. Пуснахме 1000 билета "на зелено", без имена и ги продадохме за 10 минути. Това, което правим е като европейски фестивал.  Миналата година имахме 20000 души за..

публикувано на 04.05.24 в 11:54
Мария Веселинова

Ах тези родители

Мария Веселинова, режисьор на "Ах тези родители" за спектакъла и за отношенията родители-деца: Идеята дойде от сина ми, който много хареса едноименната книжка, писахме на автора, той даде съгласие. Реално ни трябваше добър автор, който да превърне идеята в пиеса. Получи се много добре. Работата не е лесна. Темата е важна за родителите - в спектакъла..

публикувано на 04.05.24 в 10:16
Снимки: Спаси София

Нови платформи на столични спирки ще улесняват качването и слизането

Нови спирки на градския транспорт ще бъдат изградени в столицата, анонсират от "Спаси София". При тях се предвижда поставянето на специални платформи, които правят качването и слизането от превозните средства по-достъпно и безопасно. Платформите са на нивото на тротоара и “удължават” спирката до вратите на превозните средства. Така се осигурява..

публикувано на 03.05.24 в 19:03

Свободен достъп до експозиции, боб чорба и влизане в бойна кабина на 6 май

Националният военноисторически музей (НВИМ) и тази година ще отбележи празника на Б ългарската армия 6 май с вход свободен за посетители  на постоянната си хронологична и външна експозиция . От 10.00 до 17.00 ч. свободно могат да бъдат разгледани и временните изложби „Армията във време на промени“, „Белезите на войната:..

публикувано на 03.05.24 в 16:50

Криптовалутата има предимства и при даване и получаване на дарения

Криптовалутите са първите представители на технологията, която ще промени света. Неутрални, защитени, недискриминиращи, децентрализирани, бързи и прозрачни , криптовалутите предлагат страхотен начин за изразяване на човешки емоции без ограничение, и ще допринесат за постигането на положителна промяна в обществата по света, убедени са експерти...

публикувано на 03.05.24 в 15:45
Снимки: Младен Петков

Седмицата в САЩ: Кои, как и защо провеждат пропалестинските протести

Студентските пропалестински протести продължиха и тази седмица в Съедините щати. На места университетите постигнаха споразумения с протестиращи, но в някои кампуси интензитетът им нарасна и се стигна до полицейски рейдове, информира Младен Петков от Вашингтон. Поне две хиляди души в цялата страна са арестувани по данни на местни медии...

публикувано на 03.05.24 в 15:18

"Game Changers" - саундтрак на София и отношението ни към нея

„Game Changers - ода за един град“ е музикален аудио проект за София на Данислава Делчева. Премиерата му е на 10 май, от 20.00 часа, в „Топлоцентрала“. Вдъхновението за него идва от градската среда и начина, по който се свързваме с нея, каза пред Радио София авторката Данислава Делчева. В основата на албума стоят документални звуци от градския..

публикувано на 03.05.24 в 14:11