Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер от 18 часа

Кольо Гилъна от "Контрол" празнува юбилей с голям концерт

Чуйте какво разказа той в "Добър вечер, София"

Екипът на предаването "Добър вечер, София", посрещна своя гост, който празнува юбилей.

Може и да се изненадате, но си струва да чуете кой е той, защото освен, че ще празнува своя юбилей, ще го направи с концерт и автобиография, за радост на своята публика, която го познава и обича от сърце. Защото той е  Кольо Гилъна - от емблематичната група от 90-те години "Контрол".

Концертът по повод своите 60 години Гилъна подготвя с много вълнение. Като свои скъпи гости е поканил групите "Уикеда" и "Ревю", които също ще ни нажежават с музиката си, а събитието ще продължи цели 4 часа. Вратите се отварят в 17 часа, а магията започва от 18 тази вечер.

"Ще бъде истински купон, с много музика, танци, пиене и забава", увери музикантът. На място можете да се снабдите и с автобиографичната книга на Кольо Гилъна. В концерта освен споменатите "Уикеда" и "Ревю" ще участва и групата "КГБ", с която Гилъна е свирил преди 16 години.

"Сега отново сме се събрали и се подготвяме усърдно, Гост ще ми бъде и Звезди Керемидчиев от "Ахат", ще има и още изненади, като на рожден ден, поканил съм много хора, музиканти, приятели, актьори. Концертът ще открият група "Уикеда", след 19 часа, ще ни радва група "Ревю", а накрая ще ни превземе група "КГБ". Песните на група "Контрол" ще прозвучат с нови аранжименти. Билетите за музикалното пиршество вървят в продажба и са ограничени така, че съветът на Гилъна е да не се чака до последния момент.

Подготвили сме и прекрасна мултимедия, на която ще има цветна визуализация, разкри още той. Чуйте го в разговор с Яна Спиридонова.

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Юлиян Петров

Не може да има единен национален стандарт за качество в образованието при толкова различни училища

Над 78% от хората в България смятат, че учебните програми трябва да бъдат опростени като се намали обемът информация и да се наблегне на практически упражнения и формиране на компетентности . Това показва поредното изследване на общественото мнение в системата на образованието, в което участие имат и заинтересованите – родителите...

публикувано на 27.09.24 в 18:36

За поезията като терапия

Книгата със съвременна поезия “Билет за никъде другаде” на Нели Станева е избрана в дългия списък за наградите “Перото”. “Това е важна награда. Има си традиция. Като цяло обаче аз съм имунизирана срещу тези надпревари, макар че участвам с удоволствие в тях. Те са като тренировка за егото и това, което е след егото на автора”, коментира Нели Станева..

публикувано на 27.09.24 в 17:50
Белите коси не са повод за отстраняване от работа

Активните хора над 60 г. - спасителен резерв за трудовия пазар на ЕС

Изследване, проведено в Международния ден на възрастовото многообразие, който се отбелязва на 24 септември, сочи, че хората на възраст от 60 до 69 години могат да спасят трудовия пазар на Европейския съюз в условията на задълбочаваща се демографска криза. При развитието на успешни политики за отложено пенсиониране техният дял в общата..

публикувано на 27.09.24 в 17:30

Писателят Боян Тончев: Пиша, за да се свържа със себе си

Сборникът с разкази "Безкраен свършек на света” събира безпристрастно човешки истории, които дават възможност да огледаме самотата си в другия и да вибрираме на една честота, която е отвъд злободневието. “Това, от което ми става приятно,но ме изненадва, е когато ми каже някой, че се е разплакал на мой разказ или по някакъв друг начин е реагирал, защото..

публикувано на 27.09.24 в 16:14
Снимка: Европейска седмица на спорта

Празничната Европейска седмица на спорта ще прелее в #BeActive тур

За десета поредна година в България се провежда инициативата Европейска седмица на спорта , която цели да насърчава както малки, така и големи в мисията за здравословен начин на живот чрез физическа активност. Мотото на програмата тази година е „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“. Броят на градовете, които ще бъдат домакин на..

публикувано на 27.09.24 в 15:49

Сборникът "На живо от София" - с любов и чувство за хумор към проблемите на столицата ни

На 17 септември, издателство "Сиела" обяви излизането на допълненото издание на сборника с разкази "На живо от София" от Александър Шпатов. В обновеното издание (първото е от 2014 г.) са включени нови истории, както и илюстрации към всяка история на художника Дамян Дамянов. “ Най-големият проблем на София е на символно ниво - като започнем от..

публикувано на 27.09.24 в 15:25
Олга Василевска

Как да насърчим детското четене онлайн

Олга Василевска е трето поколение предприемач с фокус върху развитието на екипи. Създава подкаста си „Нов Човек Подкаст“, за да изследва темата за промените в живота ни. На ролята си като майка на Екатерина (8 г.) и Борислав (6,5 г.), Оля отдава цялостната промяна в мирогледа и отношението към себе си и света. “ Подкастът "Нов човек“..

публикувано на 27.09.24 в 15:13