Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20 юни, 20 часа

No more many more с концерт за малки и големи и предстоящ нов албум

Методи Кръстев и Радо Гергов ни разказаха и посвириха

"Двама от 6" - Методи и Радо с лъчезарната Яна Спиридонова.
Снимка: Радио София

Двама от шестчленната група No More Many More гостуваха в предаването "Добър вечер, София". Двама но важни представители на бандата  - Методи Кръстев и Радослав Гергов, донесоха топли новини за концерт и нови песни, а и отново да ни зарадват с акустични изпълнения на своята музика.

"Най-важното е, че продължаваме работа по записите на новия ни албум, имаме си вече визия, концепция и още малко време ни е необходимо за да го завършим", разкри фронтменът Методи Кръстев. Пет от песните вече са записани на ниво барабани, бас и демо вокали, а три от тях вече имат направени основни вокали. Досега групата не се повлиява от общоприетото модно добавяне на изкуствен интелект към звученето си, но споделиха, че в бъдеще не би било лошо основната идея да разработва групата, а за всички дребни детайли да се погрижи ИИ.

"Идеята е тонрежисьорът да не е с по-важна роля от изпълнителя, за да има по-широк обмен на идеи и разработването им", поясниха от групата.

Вярваме в баланса на вселената

Една година е оптимален вариант за нов албум, за една работеща група, която може да се задържи, ако не спира да прави нови неща, категорични са те. Поясниха, че музиката в предстоящия албум ще бъде с леко и лежерно звучене. Той е с работно заглавие "Тук съм" от едноименна знакова песен за групата. От своя нов проект Методи и Радо представиха  в акустично изпълнение песента "За хора като теб" с артистичната подкрепа на Яна Спиридонова. Ще можем да се насладим на присъствието и музиката на група No More Many More на специалния концерт, който те подготвят за своите фенове, на 20 юни 2024 г., четвъртък, от 20 часа.

"На такъв концерт обикновено се случват много яки неща, затова искаме да поканим родителите и техните деца – подходящ е за тях", увериха музикантите.


"Имаме намерение да изпълним поне 2 нови песни и много от вече познатите и обичани. Групата засне нов клип, предстоят и още два, които вероятно ще пуснат през есента.

Чуйте повече в разговора на Яна и Роман в звуковия файл и си подарете предстоящото музикално изкушение.

По публикацията работи: Спаска Давранова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Павел Златаров

Моцарт и Менделсон в „Светлини и сенки“ на квартет Филхармоника

Павел Златаров е концертмайстор на Софийската филхармония. Но същевременно е първа цигулка в квартет Филхармоника , който вече няколко години представя своите добре обмислени и задълбочено представени програми пред публиката. В състава на квартета са още Милена Златарова (водачка на виолите в СФ), Ана Иванова, която е водач на втори цигулки и..

публикувано на 19.10.24 в 20:21
инженер Стоян Митов тъкмо завършил в Дрезден

Историята оживява - инженер Стоян Митов - проект първи

Разговорите са с архитект Татяна Митова. В продължение на 21 години, тя ръководи архитектурно студио “Ами”. То е създадено през 1996 година, като частна практика от архитект Любомир Митов - племенник на инж. Стоян Митов. Продължаваме с  Кристиан Ваклинов - председател на „Гражданско сдружение за теснолинейката“, което безвъзмездно поддържа дома-музей..

публикувано на 19.10.24 в 16:00

Софийски разкази - На кино в стара София

Петър Кърджилов намира доказателства за първа кинопрожекция в България само година след премиерата на братя Люмиер в Париж. За първа прожекция говорят вестници от началото на декември 1896. Тя е в х-л Македония, след това има прожекция и в кафене "България", и в "Славянска беседа". Кои са първите "киносалони", какви интерсни професии е имало около тях,..

публикувано на 19.10.24 в 15:00
Сцена на битка, водена от цар Самуил и сина му Гавраил Радомир срещу византийците – миниатюра към т.нар. Мадридски препис на хрониката на Йоан Скилица, византийски летописец от края на XI в.

Адресите на любовта - цар Самуил и Биляна

Девойката пада жертва на чувствата си към владетеля Една от най-романтичните народни песни „Биляна платно белеше“ е съхранена от братя Миладинови. А Димитър Талев, позовавайки се на реални исторически източници в трилогията „Самуил“,  разкрива коя е девойката от любовната балада. Тя е дъщерята на богомила Дамян, на която българският цар отдава..

публикувано на 19.10.24 в 14:00

Благотворителността е страхотна, а доброволчеството е нейно продължение

Национален ден на благотворителността – интервю с Емануела Иванова от TimeHeroes : "За 12 години над 3000 кампании са се регистрирали в сайта ни, над 97000 души са дарявали време и ценни вещи. Благотворителността е страхотна - доброволчеството е нейно продължение. На ежедневна база не е трудно. Проверяваме всяка организация в платформата...

публикувано на 19.10.24 в 11:58

Най-семплото нещо е и най-въздействащо

Докоменталният филм „ INDIA. A Roadtrip Diary ”. От забързаните улици на базара Чаури в Делхи до деликатната тишина на индийската пустиня Тар, визуалният дневник на Мартин Граховски от едномесечно пътуване заедно с Петър Тухчиев ще ви отведе по пътешествието на една от най-оживените страни в света, разказано чрез комбинация цветни и черно-бели..

публикувано на 19.10.24 в 11:34

И Торбалан за дядовци

На 5 октомври комиксите „Дъга“ представиха своят втори том на фестивала Musagena New Vibes Fest. Това е второ издание след възраждането на името през 2022 . Андрей Андров и Джулиано Димитров от сдружение „Комикс Манифактура" гостуват по този повод в студиото ни: "Занимаваме се с проекта да бъде успешен напред във времето. Идва като мечта,..

публикувано на 19.10.24 в 11:07