Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на София Васил Терзиев гласува за европейска България, за еврозоната и за Шенген

Снимка: fb/Васил Терзиев

Кметът на София Васил Терзиев упражни правото си на глас в 118 СУ "Акад. Людмил Стоянов" в район в "Младост" в столицата.

"Гласувах за европейска България, за еврозоната и за Шенген, за това да продължим нашето развитие", заяви Терзиев, цитиран от БТА.

Той добави, че се надява след тези избори да ни очаква малко повече стабилност.

Кметът на София призова хората да гласуват като посочи, че ако не упражним правото си на глас, няма как да искаме да живеем в по-добра държава.

По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха тяло на жена до жилищен блок в кв. "Младост

Тяло на жена е намерено до жилищен блок в столичния кв. "Младост", научи БНР. Сигналът е получен рано тази сутрин. Засега няма данни за самоличността на жената. По неофициална информация са открити следи от насилие. Районът е отцепен от полицията.  Работи се по всякакви версии за случилото се. Очаквайте подробности!

публикувано на 28.10.24 в 10:58

Трети випуск парамедици завършва във ВМА

Осем курсисти, които се обучаваха за парамедици в Центъра за професионално обучение към Военномедицинска академия (ВМА), успешно преминаха теоретичната и практическа част от държавния изпит. След взетия изпит, студентите придобиха трета степен на професионална квалификация по професия „Парамедик”, специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора,..

публикувано на 28.10.24 в 10:49
Стойчо Стойчев

Партньори за бъдещо управление ще се търсят в по-малките парламентарни партии

Досега не сме имали 9 партии в Народното събрание, това ще бъде най-голямата парламентарна фрагментация, коментира пред Радио София политологът доц. д-р Стойчо Стойчев. "Това не е изненадващо, предвид, че се очакваше между 6 и 8 партии, потенциално 9 да влязат в парламента. Тази фрагментация не е феноменална, макар че досега не е имало такава..

публикувано на 28.10.24 в 10:14
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Изненадата на тези избори е активността на гласоподавателите

Избирателната активност на вчерашните избори е изненада, каза пред Радио София Светлин Тачев от "Галъп интернешънъл болкан", която е партньор на БНР в отразяването на предсрочните парламентарни избори. Активността е била около 35,2%. "Очакванията бяха за по-ниска избирателна активност от тази през юни – около 2 млн. гласоподаватели. Трябва да..

публикувано на 28.10.24 в 09:13

Слънчево начало на седмицата, с температура в София около 22°

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове, главно в Източна България, ще има ниска облачност или мъгла, които до обяд ще намалеят и разсеят, съобщиха от НИМХ. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 22°. В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 28.10.24 в 07:35

Спокойно и без инциденти премина процесът по предаване на протоколите в зала "Арена София"

Спокойно и без инциденти премина процесът по предаване на протоколите в зала "Арена София", където 1 140 Секционни избирателни комисии в столицата предадоха изборните книжа и документи. Там през цялата нощ работеха екипите на 23-та и на 25-та районни избирателни комисии. Протоколите на всички секционни избирателни комисии в 25 РИК са били..

публикувано на 28.10.24 в 07:15
Ивайло Илиев

Ивайло Илиев: Кое ли от ДПС крилата ще се включи в разговори за евентуално мнозинство?

Деветпартиен парламент би поставил рекорд в българската история. Първите данни от вота днес показва, че ГЕРБ и ПП-ДБ трябва отново да седнат на масата на преговорите, ако и от двете страни има воля за правителство. Преговорите със сигурност ще бъдат трудни и трябва да има планове за реформи, законодателство, срокове . През следващите..

публикувано на 27.10.24 в 22:30