Радио Варна - другата сцена!

Съвместна изложба икебана и хайга "Вдъхновение от старите къщи"

9 септември (понеделник), Арт салон на Радио Варна, 18 часа
Любители на японската култура, Сдружение за икебана Кагецу и Български хайку съюз си дават среща в Арт салона на Радио Варна. Поводът е откриването на вълнуващата изложба на икебана и хайга, вдъхновена от стари български къщи.
Експозицията (фотографии и рисунки) ще остане до 24 септември, а до 13 септември може да се насладите на цветните аранжировки на Сдружение за икебана „Кагецу“.
С подкрепата на Посолството на Япония в България
Изложбата е разработена в две теми: в контекста на традиционния българския бит и в контекста на модернистичния стил, чрез вложени умения от изпълнителите, посветили се на различни изкуства.
Сдружение за икебана „Кагецу“ ще аранжира композиции, в които ще използва съдове и други предмети, типични за времето на предците ни, композиции, които ще съпътстват фотографиите с хайку, подготвени от Български хайку съюз.
Изложбата на хайга на Българския хайку съюз ще включва 45 броя авторски творби (фотографии и рисунки) с хайку на запазени стари български къщи, техните архитектурни елементи и интериор, както и на необитаеми, рушащи се къщи, които носят обществена или лична (за отделния автор) стойност. Фотографските или рисунъчните техники са по избор на автора, което допринася за многообразни естетически послания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!