Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великден в Първо студио на Радио Пловдив

One ballad night, така се нарича Великденският концерт на джаз певеца Петър Салчев. Началото му е на 22-ви април от 19.00 часа в Първо студио на Радио Пловдив.

"Няколко мига светло съпреживяване. Откраднато време, в което да чуем душите си". Така най-синтезирано може да се обобщи посланието на One ballad night.

Проектът, който се роди преди две години в Пловдив, се радва на творческа жизненост и спечели сърцата на публиката и във Варна, Русе, Добрич, София, Бурас. Негов автор е Петър Салчев – един от водещите джазови изпълнители у нас. В програмата са включени някои от най-красивите баладични теми като My funny Valentine, How deep is the ocean, Slow hot wind, Amapola.

Концертът в Пловдив съвпада с Възкресение Христово и това не е случайно. Искаме да вдъхнем топлина и надежда на хората, че след трудните дни, в които напоследък живеем, ще дойдат и добрите времена, казва Петър Салчев. 

Музиката в One ballad night е на ръба на жанра – част от пиесите са джазови, има и теми от други жанрове. Освен Петър Салчев – вокал, в проекта участват и Мирослав Турийски – пиано, Петър Момчев – саксофон, Георги Илиев – китара, Александър Леков – контрабас, Емил Пехливанов – ударни. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!