Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клементина Христова получава наградата на Радио Пловдив в четвъртия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”

Призьорите в четвъртия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев” са вече известни. Церемонията по връчването на наградите на престижния конкурс ще се проведе в сряда, 15 октомври, в 18,30 ч. в книжарница „Хермес Централ” в Пловдив. 

В това издание на поетическото състезание журито в състав проф. Огнян Сапарев, Йордан Велчев и Станислава Станоева не присъжда първа награда. Двама са наградените на второ място – софиянците Иван Димитров и Ренета Бакалова. Трета награда се присъжда на Владислав Христов също от София. 

Клементина Христова, носител на наградата на Радио Пловдив от четвъртия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев”Призът на Радио Пловдив печели Клементина Христова от столицата. Наградата на Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” за поет-студент се присъжда на Росен Карамфилов, син на напусналия ни преждевременно пловдивски художник Кольо Карамфилов. 

Агенция „Ана Травъл” връчва своето отличие на Йордан Пеев от Стара Загора, а призът на ресторант „Одеон” се присъжда на Анелия Черкезова от Хасково.

Интервю с носителката на наградата на Радио Пловдив Клементина Христова може да чуете в звуковия файл.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!