Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галина Врачева ще изсвири "на живо" вашите желания по Радио Пловдив в "Музика по желание"

| обновено на 06.03.15 в 10:21

- Може ли да изсвирите едно мое желание?

- Вашето желание за нас е музика. И тя ще бъде композирана в момента, само и лично за Вас от Галина Врачева, маестрата на класическата импровизация. 

Очаквайте по Радио Пловдив, в неделя, 8 март, след новините в 10 часа, специалното предаване "Музика по желание"! 

В предаването световноизвестната българска пианистка Галина Врачева ще свири за васводещ Валя Божилова. 

Вашите желания могат да бъдат любими мелодии, произведения от световната музикална съкровищница, спомени от преживявания, стихове, символи и чувства, изразени с думи, дори може да изпеете и нещо в ефир. 

На телефон 032 632 400 ще очакваме Вашите обаждания, преди и по време на предаването „Музика по желание” по Радио Пловдив!


Предаването " Wunschmusik" от Мюнхен, което предхожда "Музика по желание", е отличено като най-прогресивното предаване на 2010 година в Германия, а радиото в Мюнхен получава отличие за идеята, споделя Галина Врачева. 

Затова пък сега това предаване е вече традиция и Хамбург от две години чака кога ще се свърши то в Мюнхен, за да премине в NDR, допълва Врачева.

За последните 3 години слушателската аудитория на " Wunschmusik" толкова се е повишила, че сега то се излъчва "на живо" от студиото на Баварското Радио пред близо 600 души. 

Галина Врачева е завършила Пловдивското музикално училище,  след това е продължила образованието си в София, Москва и Мюнхен. 

Като професор по пиано Галина Врачева е преподавала в консерваториите в Амстердам , Мюнхен, Манхайм, Хайделберг, Киев. Дава ежегодни майсторски класове по пиано в и импровизация във Вила Марто в Лихтенберг. От октомври 2014 г. преподава в Консерваторията в Лугано и "Концертна импровизация".

Галина Врачева  е концертиращ пианист-виртуоз, композитор, преподавател и импровизатор на класическа музика. Tя е единственият импровизатор на класическа музика на сцена без повторение. 

Чуйте интервюто с Галина Врачева в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!