Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболната легенда Георги Попов-Тумби беше специален гост на представянето на книгата на Диян Никифоров "17 крачки към безсмъртието" в Радио Благоевград

Иван Близнаков от Радио Благоевград, Диян Никифоров от Радио Пловдив и Георги Попов-Тумби
Снимка: Радио Благоевград

Един от именитите български футболисти Георги Попов-Тумби беше специалната изненада за публиката в Голямото концертно студио на Радио Благоевград при представянето на книгата "17 крачки към безсмъртието" на пловдивския спортен журналист Диян Никифоров. 

Дългогодишният спортен журналист и коментатор от БНР-Радио Пловдив Диян Никифоров представи в Благоевград своята трета книга за футбола "17 крачки към безсмъртието". Книгата е за националния отбор по футбол 1992-1994г. регистрирал най-високи резултати в историята на българския футбол - класирали се четвърти на Световното първенство в САЩ. Книгата проследява всички стъпки на българските национали - от квалификациите, стартирали на 14 май 1992 срещу Финландия в Хелзинки, завършили на 17 ноември 1993 с чудото на „Парк де Пренс“ в Париж, до мача за третото място на 16 юли 1994 година с Швеция в Лос Анджелис. 

Специален гост на представянето на книгата в Благоевград бе една от легендите на българския футбол Георги Попов-Тумби - играл в Ботев Пловдив, в състава на "А" националния отбор участвал на финалите на IX Световно първенство в Мексико през 1970 г., където играе 2 мача и на Европейското първенство през 1968 г. Представянето на книгата "17 крачки към безсмъртието" върна публиката към славното лято на 1994 година, когато всички българи заедно изживяха екзалтирано успеха на националния отбор. Тази премиера се превърна и в мила среща между приятели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!