Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Молескин" на Радио Пловдив среща "Плакат комбинат" на живо в Капана

Виктор Янков и Стефка Цанева, водещи на Молескин

На 26 юни (петък) Ядрото в Капана освен едно от средоточията на програмата на One Design Week ще се превърне и във временно студио за предаването "Молескин" по Радио Пловдив. 

Гости в специалния "само/жив" брой на предаването ще бъдат артисти от "Плакат комбинат", които ще разкажат за любовта си към плакатите, изложбата "Любим град ", която е част от One Design Week и разбира се, ще представят някои от любимите си песни. 

СнимкаЩе чуете любимата музика на:

Анна Симеонова 
Милен Гелишев
Мариян Дзин 
Андон Георгиев
Мариета Ценова


За изложбата „Любим град“

Акцент в изложбата е любимият град на 20 български дизайнери и техните визуални интерпретации на местата под формата на плакати. Куратор на проекта е Анна Симеонова, която посредством своята платформа plakatkombinat.com лансира добри практики в плакатното изкуство.

Изложбата вече има своята премиера в Лондон през декември 2014, когато дебютира като част от програмата на третия Лондонски фестивал на българската култура.

За "Молескин"

"Молескин" е предаване за култура и музика, което се излъчва всеки петък от 17 часа с повторение в неделя от 19 часа по Радио Пловдив. В предаването интересни личности представят себе си чрез музика. 

Досега гости са били добре познати пловдивски лица като Александър Секулов и Манол Пейков, хора от света на театъра като Ани Васева, Стайко Мурджев и Петко Венелинов, артисти като Войн де Войн, Ясен Згуровски и Кирил Кузманов, млади диджеи и продуценти като Мелформатор, VisitorQ, Electro Pioneer и още много други.

 Водещи и автори на предаването са Виктор Янков и Стефка Цанева, тонрежисьор е Кристиян Белев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!