Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

45 години Радио Шумен - изкуството да владееш Североизтока

4
Ангел Трайков приветства колегите и гостите на медията

Екипът на Радио Шумен отпразнува 45-ата си годишнина с коктейл и представяне на книга. В дните преди годишнината, в артпространството на медията, бе открита изложбата с колажи "Цветни послания" на известната художничка Мариана Петкова. Творбите са специално направени за празника на Радио Шумен и не са показвани досега. В Регионалния исторически музей на Шумен е подредена и камерната колекция "Сувенири - уникати", в която могат да се видят един от първите говорителски микрофони, част от първия пулт, както и часовникът, отмерил първите ефирни минути през далечната 1973 г. Кулминацията на събитията, посветени на годишнината, е издаването на книгата "Истории за радиото. 45 години Радио Шумен ". Тя беше представена снощи от доц. Юрий Проданов, преподавател в Шуменския университет и редактор на изданието. Идеята за написването на книгата е на екипа на Радио Шумен, а между кориците й читателите могат да открият спомените и вълнуващите преживявания на бивши и настоящи колеги. Доц. Юрий Проданов припомни, че историята на Радио Шумен веднъж вече е събирана като фактология в книга, издадена по повод 30-ата годишнина на медията. Автор на изданието е проф. Веселин Димитров, декан на факултета по журналистика в Софийския университет и скъп приятел на Радио Шумен. "Затова решихме подходът по съставянето на втората книга да е различен, пъзелът на историята да е подреден чрез личните истории, защото те са най-важни, те разказват голямата история"-уточни доц. Проданов. По думите на редактора на изданието, всеки, който прочете книгата, ще намери неща, които чува за първи път, факти за радиото, които не е знаел, ситуации, за които не е подозирал. Екипът на Радио Шумен ще подари на библиотеките в региона бройка от изданието. 

Всеки гост на празничния коктейл на медията получи копие от книгата и имаше възможността да вземе автограф от съавторите на "Истории за радиото. 45 години Радио Шумен ". Директорът на Радио Шумен, Ангел Трайков благодари на колегите за упоритата работа през годините и се обърна с послание към най-младите служители "Бъдещето е във вашите ръце!"

Сред гостите на празничния коктейл бяха и Ивайло Савов - директор на програма "Хоризонт" и дългогодишен директор на Радио Шумен, Огнян Първулов - директор на Радио Видин, открил професионалното си призвание си в Радио Шумен. Гости на празника бяха представители на културните институции в града ни, приятели, рекламодатели и колеги от медиите в региона. 

Радио Шумен вече е на 45 години, в които екипът му е бил винаги "Точно и навреме". Продължаваме да пишем най-новата история на медията! 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия