Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио София посреща детския празник с ново предаване за малчуганите

„Ние, децата“ стартира в събота, 29 май, в 8.00 часа

В Деня на детето Радио София ще празнува с най-малките в двора на БНР

Ангелина Грозева, Андриян Асенов и Мария Бояджиева - водещи на "Ние, децата"
Снимка: Ани Петрова, БНР

"Ние, децата" е новото предаване на Радио София, което ще стартира дни преди празника на най-малките. То ще се излъчва всяка събота от 8.00 до 9.00 часа. Първото издание е на 29 май.

 Екипът на "Ние, децата" е забележителен: куклената актриса Мария Бояджиева, младата журналистка и актриса Ангелина Грозева и незрящият имитатор и победител в "България търси талант 2020" Андриян Асенов. Те подготвят образователно, забавно, модерно поднесено и интерактивно предаване за децата от 5 до 12-годишна възраст. "Ние, децата" ще образова, очарова и дава думата на самите деца", казват тримата усмихнати водещи.

Ангелина Грозева, Андриян Асенов и Мария Бояджиева, Радио София

Предаването е истински вихър от забавни рубрики с образователна насоченост, любима музика прекрасно настроение: "Истинската история на… " ще е драматизация за произхода на факти и явления от Евклидовата геометрия до Инстаграм, в "Чувство, мисъл, действие" анкета с деца и разговор с психолог ще представят различните гледни точки към добродетелите, "В рими, разкажи ми" ще представя институция и нейната история в стихотворна форма, а "Светът на приказките" ще е време за съвременна детска литература, прочетена от млади актьори.

 "Ние, децата" ще има в социалните мрежи своя интернет-рубрика "Познай кое е това място/ коя е тази личност?" ще дава възможност на децата да предлагат своите отговори на загадки от предаването – и да получават книжки и други подаръци за награда.

 "Стартът на „Ние, децата" ще бъде отпразнуван на 1 юни, от 10 до 12 ч. в двора на БНР. Екипът на Радио София е подготвил щур празник с игри, рисунки, куклен театър и детски куиз. За пръв път от месеци отново пред публика ще пеят Вокална група "Радиодеца". За малчуганите ще има уъркшопове по новинарство и по имитация, а най-добрите попадения ще прозвучат в ефира на Радио София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!