Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска вечер със съставите на БНР на Международното музикално изложение IMX в Китай

на 18 октомври от 21.00 часа в глобалните платформи

Снимка: Ани Петрова

Българска вечер със съставите на БНР ще има на 18 октомври на Международното музикално изложение IMX, организирано от китайската музикална компания KANJIAN и с подкрепата на китайски правителствени организации. 

Тема на тазгодишното издание на IMX e "Съхранение на традиционната и народна музика". Музикалното събитие се провежда изцяло онлайн. В откриването и конферентната част, БНР беше представено от Ваня Монева, музикален продуцент "Народна музика", която говори за ролята на Българското национално радио за съхранение на българското народно творчество.

За българската вечер организаторите от IMX  са селектирали пет  концерта на музикални състави на БНР: "Музика в портрети" на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов, Симфоничната поема "Коледа" на Димитър Ненов на Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР със солисти Габриела Георгиева и Иво Йорданов и диригент Марк Кадин, "Руски валсове" на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Марк Кадин, концерта на Биг бенда на БНР със солист Ерик Трюфа и диригент Антони Дончев и юбилейния концерт "25 години Вокална група "Радиодеца" с диригент Илинка Тодорова.

Българската вечер на IMXще може да бъде гледана свободно от цял свят от 21:00 ч. до полунощ (българско време) на глобалните платформи:

Youtube: https://www.youtube.com/c/ChinaIMX

Facebook: https://www.facebook.com/chinaimxexpo




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!