Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма "Христо Ботев" и БНР търсят "Българските посланици на културата"

| обновено на 11.11.21 в 11:38
Българските посланици на културата

Програма "Христо Ботев" и БНР ще търсят "Българските посланици на културата". Целта на кампанията е да отличи имената на изтъкнати български писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци, композитори, кинодейци, представители на танцовото изкуство и др., които със своето творчество са прекрачили границата на страната и са я направили разпознаваема в световното културно пространство. 

Така те са се превърнали в истински български посланици на културата.

Програма "Христо Ботев" се обръща към слушателите на Българското национално радио с поканата да предложат имената на "Българските посланици на културата". 

До 4 декември всеки може да изпрати своето предложение на kulturniposlanitsi@bnr.bg 

Сред всички номинирани журналистите от програмата ще изберат 24-те "Български посланици на културата" за 2021г., чиито имена ще бъдат обявени в предколедните дни.

През цялата 2022 година тези творци ще бъдат във фокуса на предаванията на програма "Христо Ботев", която ще инициира и тяхното представяне и в българските културни центрове в Европа. В края на 2022 програма "Христо Ботев" ще организира кръгла маса "Власт, медии, култура", на която ще бъдат поканени "Българските посланици на културата". 

Очакваме вашите предложения за "Българските посланици на културата"!

Кампанията "Българските посланици на културата" е посветена на 50-годишния юбилей на програма "Христо Ботев".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!