Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албена Миланова от БНР е новият координатор на Регионалната група на обществените медии от Централна и Източна Европа, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия

Албена Миланова

Албена Миланова, директор на дирекция „Международно сътрудничество“ на Българското национално радио, беше избрана единодушно за координатор на най-голямата регионална група в Европейския съюз за радио и телевизия по време на редовно заседание, проведено дистанционно на 2 декември 2021 г. 

Членове на групата са обществени радио и телевизионни организации от 22 страни от  Централна и Източна Европа, които работят заедно за утвърждаване на водещата роля на обществените медии като гарант за демократичните ценности и културното разнообразие и участват в изработването на политиките и стратегиите на EBU по различни важни теми, като вземат предвид интересите на членуващите медийни организации от региона.

Изборът на Албена Миланова е признание за активната роля на Българското национално радио в работата на групата и за позицията на БНР на сериозен и доверен партньор, както на обществените медии от региона, така и на европейско ниво.

Основан през 1950 година, Европейският съюз за радио и телевизия е най-голямата професионална асоциация на обществени радио и телевизионни организации в света, в която членуват 73 обществени медии от Европа и 34 асоциирани членове от Азия, Африка и Америка. БНР и БНТ са пълноправни членове на съюза от 1 януари 1993 г. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!