Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР със специален музикален стрийм канал за празниците

binar.bg

Тази година Българското национално радио пуска специален музикален стрийм канал за своите слушатели по време на коледните и новогодишни празници. 

Каналът се намира на дигиталната платформа за радио, музика и подкасти - binar.bg

Специалната плейлиста с над 500 песни включва едни от най-любимите и разпознаваеми коледни парчета. Слушателите ще имат възможност да чуят и много избрани български, латиноамерикански, френски, испански мелодии.

Зад проекта стоят музикалните редактори Здравко Петров, Албена Велева и Лили Големинова.

Здравко Петров е старши музикален редактор в Програма „Хоризонт“. Водещ на емблематични предавания - “Звезден прах”, „Маестро, музика“, „Музикална кутия“, „Български музиканти“, седмичната класация за български песни „7 в 11“, а понастоящем заедно с Диляна Трачева е водещ на БНР ТОП-20. През годините е осъществил много интервюта с видни творци от областта на българската популярна музика, голяма част от които се съхраняват в „Златният фонд“ на БНР. От 2012 г. Здравко Петров изцяло е отговорен за поддържането на стрийм канала за българска поп и рокмузика „Бг Поп“ на дигиталната платформа на БНР – binar.bg.

За музикалния редактор Албена Велева основните музикални приоритети са блус, рок, джаз, уърлд и детска музика във всичките им разновидности. Албена работи за БНР от 1994 г. и е старши музикален редактор в програма „Христо Ботев“. Тя е позната на своите слушатели от музикалните предавания „По делтата“ – за блус и „Нощна стража“ – за рок музика. А за най-малките слушатели на БНР Албена прави детския музикален канал на Бинар – Детското. БНР

Лили Големинова работи от основаването на Радио София в БНР. В момента е водещ на „Радиокафе“ и „Моята друга музика“, за която има награда Сирак Скитник и Осмата муза. В коледния канал на Бинар Лили ще комбинира най-красивите традиционни коледни песни с коледните албуми на 2021. Ще звучат Джон Леджънд, Марио Бионди, Кърк Франклин и Теди Суимс, но и много заряд и (коледен) рок с групи и изпълнители като Брайън Адамс, Брус Спрингстийн, Simple Plan, Good Charlotte.

Лили няма да бяга от Майкъл Бубле, разбира се и ще се приближи заедно със слушателите към коледните празници с Chris Rea.

Посрещнете празниците с музика, като чуете коледния стрийм канал на binar.bg.