Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Руската зима" – триумф на Радиосимфониците в зала "България"

19
Симфоничен оркестър на БНР, маестро Марк Кадин и Людмил Ангелов - "Руската зима"
Снимка: Здравко Петров

На 21 януари Радиооркестърът под диригентството на маестро Марк Кадин представи в зала "България" пореден "симфоничен бестселър". Под надслов  "Руската зима" прозвучаха две знакови творби от руската музикална класика: Концертът за пиано и оркестър №4 на Сергей Рахманинов и Симфония №6 "Патетична“ на Пьотр Илич Чайковски. За солиста Людмил Ангелов тази вечер беше лична премиера – един от най-обичаните български пианисти за първи път в цялата му досегашна кариера изпълни Четвъртия концерт на Рахманинов.

Интересът към събитието беше огромен, а отзивите на публиката не могат да опишат всички емоции, които изпълниха концертната зала в петъчната вечер.

"За мен концертът е наистина голямо предизвикателство, като трудността идва от това да спечелиш публиката." – сподели преди събитието Людмил Ангелов, в интервю на Ирена Гъделева:

Главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин в интервю на Лили Големинова говори за необичайните акценти и традиции на изпълнението на грандиозното творение на Чайковски. Цялото интервю вижте тук:

Фоторепортаж: Здравко Петров

Людмил Ангелов и маестро Марк Кадин приемат аплодисментите на публиката

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!