Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма „Христо Ботев“ на БНР ще излъчи пряко от Русе три концерта от фестивала „Мартенски музикални дни“

на 13, 19 и 27 март

Снимка: @marchmusicdays

Три концерта от програмата на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" ще излъчи пряко програма "Христо Ботев" на БНР. Слушателите от цялата страна и чужбина ще могат да чуят най-доброто от една от най-реномираните фестивални сцени в Европа.

На 13 март, неделя, от 19.00 ч.  ще прозвучи концертът "Напред… към класиката" на Румънския национален симфоничен оркестър. Под палката на маестро Кристиа Мандял ще прозвучи Увертюрата от операта "Отвличане от сарая" на Моцарт и Седма симфония на Бетовен. Минчо Минчев и Людмил Ангелов ще са солистите в Концерт за цигулка и пиано на Моцарт/Уилби.


На 19 март, събота, от 19.00 ч. в ефира на програма "Христо Ботев" директно от Доходното здание в Русе ще прозвучи концертът "Между вековете". Под палката на маестро Вахан Мардиросян Софийска филхармония ще изпълни увертюрата "Ромео и Жулиета" от Чайковски и Симфония № 2 от Скрябин. Светлин Русев ще е солист в Концерт за цигулка и оркестър на Корнголд.

На 27 март, неделя, от 19.00 ч. слушателите на програма "Христо Ботев" ще могат да чуя пряко от Русе тържественото закриване на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" с традиционния концерт на Фестивалния оркестър с диригент маестро Емил Табаков. Те ще изпълнят Класическа симфония на Прокофиев и "Картини от една изложба" на Мусоргски/Равел. Александър Гаджиев ще е солист в Концерт за пиано №1 на Прокофиев.


Концертите могат да бъдат слушани в ефира на програма „Христо Ботев“ и на https://binar.bg/programa-hristo-botev/  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!