Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и ORF заедно „За по-добро бъдеще“

Българското национално радио се включва в инициативата "За по-добро бъдеще" ("Fixing the Future”) на Австрийския обществен оператор ORF. По време на събирането на международни проекти, което ще започне на 21 март, БНР ще излъчва информация за възможността проекти в сферата на климатичните иновации от България да се включат в инициативата, както и свои журналистически материали, свързани с проекти-победители от минали издания. Планирани са и редица публикации в социалните медии за популяризиране на "За по-добро бъдеще" сред българската аудитория и ангажирането ѝ да участва със свои проекти и идеи.

Зад инициативата с името "За по-добро бъдеще" ("Fixing the Future") се крие медийна платформа, която събира новаторски проекти и идеи от различни страни, имащи за цел да променят света към по-добро. Платформата е разработена и финансирана от Австрийското обществено радио ORF Ö1 и е подкрепена от Австрийското външно министерство. С иновативни идеи и проекти от България могат да се включат както неправителствени организации, екипи от ученици и студенти, така и млади учени, стартъпи и физически лица – всеки, който иска да допринесе за един по-добър свят и да получи отзвук извън пределите на България.

Проектите на български организации и физически лица имат реален шанс да бъдат отразени от журналистите на радио ORF Ö1 в някое от техните предавания, както и да се борят за голямата награда - финансирано посещение на фестивала за иновации "Market of the future" в Грац, Австрия, през октомври 2022 г., където създателите на пет от най-добрите международни проекти ще се срещнат с другите най-добри участници от Австрия и ще обменят контакти и опит.

Информация относно това как да качите свои проект на платформата можете да откриете тук: https://bnr.bg/page/za-po-dobro-badeshte-5733

Желаем успех на всички български проекти в надпреварата!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!