Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Понеделник вечер", новото предаване на Иван Русланов по програма "Хоризонт", стартира на 21 март в 20.00 ч.

Антъни Доер е звездният гост в първото издание

| обновено на 21.03.22 в 11:00
Снимка: Ани Петрова

Носителят на "Пулицър" и автор на световните бестселъри "Светлината, която не виждаме" и "Облакът Кукуландия" Антъни Доер е звездният гост в първото издание на "Понеделник вечер". Новото предаване на програма "Хоризонт" по БНР стартира от 21 март. 

Всеки понеделник от 20.00 до 22.00 часа водещият Иван Русланов ще среща слушателите на "Хоризонт" с познати и интересни българи, със световни личности, ще представя кинопремиери и ще разказва вдъхновяващи истории. 

Иван Русланов има амбицията да покаже, че първата вечер на седмицата може да бъде свежа. И по новаторски и позитивен начин ще съобщава по-различните новини от седмицата, ще среща отблизо с интересни личности с позиция и с послание. Първият час на "Понеделник вечер" ще бъде за гост от България – модерен човек от културното или обществено пространство, писател, музикант, влогър, инфлуенсър, човек на науката. Вторият час ще излезе извън пределите на страната с интересен гост от световна величина - писател, музикант, общественик; с кинорубриката за трейлъри и за кратки интервюта към премиерни филми в афишите; с финал - вдъхновяваща история, която ще отправи послание към слушателите, че чудесата са навсякъде около нас, стига само да вярваме в себе си. Музиката също ще има главна роля в "Понеделник вечер". Плейлистът на предаването ще е избор на музикалния редактор Дани Стойкова.

В първото издание на "Понеделник вечер" на 21 март ще гостува и книжният блогър Теди Рафаилова. В "КиноРадио" ще бъдат представени филмите, номинирани за наградите "Оскар". Посланието в "Като за финал" ще дойде от Едит Ева Егер, унгарска еврейка, която оцелява в Аушвиц през Втората световна война. 

Иван Русланов е писател и журналист. Роден е през 1991 година. Завършил е журналистика в УНСС. Работи в програма "Хоризонт" на БНР от 2013 година. Редактор е на предаванията "12+3" и "Нещо повече". От 2020 година е водещ на "Нощен Хоризонт". Правил е интервюта с Мей Мъск, Крис Клийв, Лаури Юльонен от The Rasmus, Хавиер Сиера, Мюриел Барбери, Шанън Лий. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!