Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов здравен подкаст "В центъра на системата" стартира Българското национално радио

Нов здравен подкаст "В центъра на системата" стартира Българското национално радио. В поредица от епизоди дългогодишният журналисти здравен репортер Гергана Хрисчева ще разказва пациентски истории, ще търси отговор на въпросите по различни казуси от здравната ни система, ще представя важните теми на здравеопазването от гледна точна на пациента.

Първата тема е посветена на Спешната помощ, с която всеки се е сблъсквал лично или има отношение към проблемите в нея. Затова и първите гости са тези, от които зависи какво да се промени в системата: д-р Петър Грибнев – заместник-министър на здравеопазването, доц. Антон Тонев – председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание и д-р Десислава Кателиева – главен координатор на новия Експертен съвет по Спешна медицина към министъра на здравеопазването и председател на Националната асоциация на работещите в спешна медицинска помощ.

Гостите в първия епизод разказват каква реформа се подготвя в системата на спешността и как ще бъде преодолян кадровия дефицит, представят нови изследвания в областта, както и резултатите от проверките на институциите за работата на спешните отделения в цялата страна  и дават насоки как ще се модернизира спешната помощ.

Пациентите споделят какви плюсове и минуси виждат през годините в организацията на Спешната помощ, когато им се е налагало да звънят на телефон 112 и предлагат своите виждания за решаване на проблемите.

Първият епизод "Приключи проверката за работата на спешните отделения" може да видите ТУК

Всички подкасти на БНР можете да слушате в платформата Бинар и в стрийминг платформите Spotify, Soundcloud, ApplePodcastпрез iTunes и Google podcast, както и във Viber.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!