Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Млади фолклорни таланти" в Борисовата градина на 22 май

Входът за галаконцерта, организиран от програма "Хоризонт", е свободен

| обновено на 20.05.22 в 19:06
Ива и Ева Валентинови, водещи на галаконцерта "Млади фолклорни таланти" 2017.
Снимка: Ани Петрова, БНР

Галаконцертът "Млади фолклорни таланти“ ще се проведе в неделя, 22 май, от 14 до 16 часа, в парк-театъра в Борисовата градина. 21-вото издание на събитието на предаването "Рано в неделя“ на програма "Хоризонт", ще е със свободен вход. Водещи на събитието ще са обичаните радиоводещи и певици Ива и Ева Валентинови.

Галаконцертът "Млади фолклорни таланти“ ще се проведе за първи път на открито. На сцената на парк-театъра в Борисовата градина ще пеят и свирят лауреатите на класацията. Деца от цялата страна, които се занимават с фолклор и обичат българската народна песен и българските народни инструменти, изпращат записи до БНР и участват в класацията през цялата година. Слушателите класират директно в ефир предложените изпълнения. Така се излъчват лауреатите, които на галаконцерта ще се представят на живо пред своята публика. Талантливите деца ще получат много награди, а големият победител – възможност за професионален запис в БНР.

От сцената на "Млади фолклорни таланти" са започнали творческия си път много изпълнители, а всеки галаконцерт се очаква с вълнение и радост от участниците, екипа на неделното предаване на програма "Хоризонт" и публиката.   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!