Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националното радио кани малчуганите на

Празник "Ние, децата в БНР" на 1 юни

Музика, футбол и игри очакват хлапетата в двора на Радиото, входът е свободен

Празник "Ние, децата в БНР" ще зарадва малчуганите на 1 юни от 11 ч. в двора на националното радио. Много музика, футбол на малки вратички, рисунки на асфалт и други игри очакват хлапетата в празничния ден.

Детски куиз, флашмоб, танци, кът за виртуална реалност и много други игри са подготвили от екипа на предаването "Ние, децата" на Радио София – Ангелина Грозева, Андриян Асенов и Мария Бояджиева.

Вокална група "Радиодеца" ще изпълнява любими песни. След години пауза виртуозите от Оркестъра за народна музика на БНР ще посрещнат отново малчуганите в Първо студио на радиото, за да ги запознаят с тайните на българските инструменти в специално подготвен образователен концерт.  

Как се работи с гласа и как се прави интервю ще научат децата от радиоводещите. Как се правят детски новини ще покажат приятелите ни от „Книговище“. А списанието „Аз съм българче“ ще представи интересни и вълнуващи теми.

Турнирът по футбол на малки вратички ще коментира Камен Алипиев – Кедъра.  Децата ще играят на "Познай героя" с любимия си "глас" Петър Байков, който ще раздава автографи. Децата ще се срещнат и с любимия си тиктокър Борислав Вълов. На гости ще е и младият талант Емилиян Бърдарски.



Входът за празника е свободен. Специална покана да се включат в събитието БНР отправя към украинските деца в България. 



Декларация за фотографско заснемане на дете по време на участие в събитието може да изтеглите ТУК . 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!