Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцертът и връчването на наградата "Музикант на годината 2021" – на 31 май в Първо студио на БНР

Входът е свободен

| обновено на 30.05.22 в 15:04
Музикант на годината 2021
Снимка: Музикант на годината

Церемонията по връчване на наградата "Музикант на годината 2021" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" на програма "Хоризонт" ще се състои на 31 май от 19 ч. в емблематичното Първо студио на БНР. В галаконцерта ще участват носителите на призовете в различните категории, както и призьори от предходни години.

"Myзиĸaнт нa гoдинaтa" e нaгpaдa, ĸoятo ce oпpeдeля oт cлyшaтeлитe нa пpeдaвaнeтo зa ĸлacичecĸa мyзиĸa "Aлeгpo вивaчe" на пpoгpaмa „Xopизoнт". Дoпитвaнeтo ce пpoвeждa oт 1991 гoдинa, а на 31 май предстoи дa бъдe oбявeн 31-ият нocитeл нa пpизa.

Освен голямата награда "Музикант на годината 2021" – уникална бронзова статуетка на скулптора Христо Илиев, според броя на гласовете се определят и призовете в другите категории: "Активна творческа дейност", "Ансамбъл на годината", "Музикален проект на годината", "Юбилей" и "Млад музикант на годината". Ще бъде връчена и специалната награда "Олга Камбурова" в подкрепа на млад талант.

В галаконцерта ще вземат участие и наградени в предишни издания на допитването: баритонът Кирил Манолов – "Музикант на годината 2019", пианистът Людмил Ангелов – "Музикант на годината 1994", вокален ансамбъл "Фортисимо" – Бургас с диригент Милена Добрева – "Ансамбъл на годината 2018" и др. Водеща на церемонията и тази година ще бъде Ирена Гъделева.

Входът е свободен с покани, които ще са на разположение на входа на БНР в деня на концерта.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!