Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцерт и награждаване на фолклорната класация "Надпяване" – на 2 юни в Първо студио на БНР

Входът е свободен

Награда на фолклорната класация "Надпяване"
Снимка: Ани Петрова, БНР

Кои са победителите във фолклорната класация "Надпяване" на програма "Христо Ботев" ще стане ясно на 2 юни, четвъртък, от 18.30 ч. в Първо студио на БНР. Призьорите ще получат наградите на тържествена церемония, а публиката в студиото ще чуе изпълненията им на традиционния галаконцерт.

Специални гости на финала на 11-ото издание на фолклорната класация Надпяване“ ще бъдат певицата Цветина Маринова, кавалджията Георги Добрев, оркестър "Шопчета - бобчета", малката Стефани Митева и вокална формация "Гласове на традицията".

На сцената заедно с водещите Юлия Гатдерова и Магдалена Стоянова ще бъдат и виртуозните музиканти от Оркестъра за народна музика на БНР с техния диригент Димитър Христов.

"Надпяване" е единствената по рода си класация за професионална народна музика, която дава възможност на различни изпълнители и техните произведения да се преборят за гласовете на слушателите в рамките на един месец. Единадесетте категории отразяват многожанровото разнообразие на българската народна музика в нейната цялост. В края на всяка състезателна година лауреатите от музикалната надпревара получават своите награди на галаконцерт с участието на Оркестъра за народна музика на БНР и много любими солисти, а слушателите на "Жива вода" могат да се наслаждават на този музикален празник пряко в ефира на програма "Христо Ботев".

Входът е свободен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!