Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Митев пред БНТ: БНР подкрепя българските автори, изпълнители, култура и изкуство

За стойностната българска музика и това как трябва да бъде подкрепяна тя от обществените медии - в "Денят започва" по БНТ1 гостува генералният директор на Българското национално радио Милен Митев.

Той разказа как Радиото подкрепя българската култура и изкуство и българските автори и изпълнители.

БНР е съорганизатор на концертите по повод 30-ата годишнина на "Остава". Те ще бъдат на 20 септември в Античния театър в Пловдив и на 7 октомври в зала 1 на НДК. Подготовката им тече от няколко месеца, а звукът, осветлението и мултимедиата са измислени така, че да подсилят емоцията, която музиката на "Остава" предизвиква.

БНР подкрепя като медиен партньор и културни институции като Националния музикалния театър "Стефан Македонски", Софийската опера и балет. Партнира и на Театрално-музикален продуцентски център Варна, Националния филмов център и 40-ото издание на фестивала за българско игрално кино "Златна роза", както и други мащабни инициативи.

Българското национално радио, Българската национална телевизия и Народен театър "Иван Вазов" обединиха усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна, допълни още Милен Митев и подчерта, че двете национални медии винаги си сътрудничат ползотворно.

В БНР започнаха и снимките на документално-игралния филм "Оцеляване", в който Радиото е главен герой като пазител и разказвач на истории. Кинотворбата разказва 3 истории на българи за оцеляване в планината. Сценарист е журналистът от програма "Хоризонт" на БНР Таня Иванова.

Цялото интервю на генералния директор на БНР Милен Митев пред БНТ може да бъде гледано тук.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!