Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмите на детството с "Радиодеца" и Биг бенда на БНР на 18 май

| обновено на 17.05.23 в 16:58
Снимка: Ани Петрова, БНР

Музика от български и световни детски филми ще представят Вокална група "Радиодеца" с диригент Илина Тодорова и Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев на 18 май от 19.00 ч. в Първо студио на БНР.


Проектът ще проследи музикални кадри от любимите български филми  " Таралежите се раждат без бодли", "Изпити по никое време", "Баща ми бояджията", "Неочаквана ваканция", "Фильо и Макензен" и много други.

Най-малките радиопевци ще почетат 100-годишнината от рождението на композитора Петър Ступел с неговите вечни класики  "Всичко е толкова честно и просто", "Ний сме попови лъжички", "Оставете ни да играем", които разказват за приключения, геройства, смях и безгрижното време на детството. 


"Филмите на детството не просто разказват истории, те са наситени с емоции, оптимизъм, детска наивност, щури игри и поуки за живота. За това песните и музиката от филми са така силно въздействащи и любими за големи и за малки. Чакахме с нетърпение реализацията на проекта, а тази година направихме и два нови записа в Първо студио на БНР на няколко песни от програмата, която децата ще представят на концерта," споделя продуцентът на ВГ "Радиодеца"  Десислава Костантинова.

Специален гост на събитието е актьорът Симеон Владов, който ще се включи в програмата с изпълнения от филма "Патилата на Спас и Нели" и ще се превъплъти в роля от детския анимационен филм "Книга за джунглата".

Симеон Владов

Още музика от филми като "Цар Лъв" и "Търсенето на Немо" ще прозвучат в изпълнение на най-малкия състав на Българското национално радио. А през историите на детските филми публиката ще поведе водещата на концерта Диляна Трачева.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР и в мрежата на Ивентим.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!