Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцертът "Млади фолклорни таланти" събира изпълнители от цялата страна в Първо студио на БНР

Галаконцертът "Млади фолклорни таланти" ще събере изпълнители от цялата страна на 21 май, неделя, от 14 до 16 ч., в Първо студио на БНР. В 22-ия финал на класацията на предаването "Рано в неделя“ на програма "Хоризонт" ще участват близо 300 деца от цялата страна.

Младите изпълнители, част от лауреатите на класацията "Млади фолклорни таланти", ще излязат на сцената със солистите от Оркестъра за народна музика на БНР Недялко Недялков, Петьо Костадинов, Иван Цонков, Петър Миланов и Мартин Владимиров.

Водеща на събитието ще е Ива Валентинова, лауреат на първото издание на конкурса.

Млади фолклорни таланти

Вече двайсет и две години деца от цялата страна, които обичат българската народна музика и се занимават с фолклор, изпращат записи до БНР и участват в класацията "Млади фолклорни таланти" през цялата година. Всяка неделна сутрин слушателите класират директно в ефир предложенията и така дават възможност на изпълнителите да свирят и пеят в емблематичното концертно студио на Радиото с едни от най-ярките инструментарлисти в България.


От сцената на "Млади фолклорни таланти" са започнали творческия си път много изпълнители, а всеки галаконцерт се очаква с вълнение и радост от участниците, екипа на неделното предаване на програма "Хоризонт" и публиката.

Входът за събитието е свободен. Галаконцертът "Млади фолклорни таланти" ще се излъчва пряко в ефира на програма "Хоризонт" и на https://binar.bg/

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!