Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР и БЧК ще инициират и осъществяват съвместни кампании в подкрепа на нуждаещи се

Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на БЧК Христо Григоров

Българското национално радио и Българският Червен кръст сключиха Споразумение за сътрудничество. Документът беше подписан от председателя на БЧК акад. Христо Григоров и от генералния директор на БНР Милен Митев.

Споразумението затвърждава дългогодишното успешно сътрудничество между общественото радио и най-голямата хуманитарна организация в страната и ще даде възможност за разширяване на двустранните отношение не само чрез разпространение на информация, но и чрез инициирането на съвместни кампании в подкрепа на  нуждаещите се.

Генералният директор на БНР Милен Митев определи споразумението като знаково.

"Ние сме сред институциите, които са призвани да служат на обществото:  както Червеният кръст, който се ръководи от принципите на взаимопомощ, хуманизъм и доброта, така и Националното радио като обществена медия, която има за цел да предоставя на хората истината и да ги информира за случващото се. Голяма част от нашата мисия е да показваме и добрите примери. Сътрудничеството ни ще даде възможност да популяризираме повече такива инициативи, да видим как хората вършат добрини, водени изцяло и само от своето вътрешно убеждение,“ акцентира Милен Митев и подчерта, че БНР не само ще продължава да информира своите слушатели за дейността и кампаниите на БЧК, но и ще участва активно при предлагането на нови инициативи в интерес на българското общество.

"Ние сме от едната страна на барикадата – от страната, която помага. А срещу нас са хората в нужда, хора, които са болни, които са гладни, които наистина  имат нужда да им се протегне ръка. Ръката, която протягаме, е много силна, понеже сме заедно. Тя им връща надеждата в живота,“ посочи председателят на БЧК Христо Григоров. Той отбеляза, че тази година организацията ще чества 145 години от своето създаване. “Ние стъпихме върху основите на нашите предци и успяхме да изградим една голяма къща – бих казал, на доброто. Къща, в която всеки един, който има нужда, получава помощ, уважение, протегната ръка и най-важното – една надежда, че не е сам в тежък момент. Нашата сила е нашето единство“, допълни председателят на БЧК.

Милен Митев и Христо Григоров

Българското национално радио и Българският Червен кръст ще си сътрудничат за разпространение на информация за мерките за превенция на бедствия и действията при кризисни ситуации, както и за информирането на обществото относно значими проблеми от социален, здравен и хуманитарен характер.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!