Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското национално радио и "Гласът на Виетнам“ ще обменят музикална продукция и културна информация

Делегация от "Гласът на Виетнам" посети БНР.
Снимка: Ани Петрова, БНР

Музикална продукция, информация за културата и историята на двете страни, аудио- и видеоподкасти ще обменят Българското национално радио и "Гласът на Виетнам". За това се договориха генералният директор на БНР Милен Митев и вицепрезидентът на "Гласът на Виетнам" Тран Мин Хуанг, който посети България с мениджърския екип на обществената мултимедийна корпорация.

"Споделянето на опит между държави с толкова различна история и култура като Българи и Виетнам е полезно за познанията на журналистите, но и за разбирането за двете страни на цялата аудитория. Културният обмен е много важен и Българското национално радио като културна институция винаги го е подкрепяла," каза Милен Митев. БНР предложи на виетнамската мултимедийна корпорация студийна и документална музикална продукция на шестте си музикални състава, както и съдържание на чужди езици, изготвяно от Радио България, което представя възможностите за туризъм и бизнес в България. Интерес сред ръководството на "Гласът на Виетнам" предизвикаха и аудио- и видеоподкастите, създавани от БНР. 

"Разстоянието между двете държави е голямо, но броят на туристите непрекъснато расте", каза вицепрезидентът на „Гласът на Виетнам“ Тран Мин Хуанг, който благодари за поканата на Българското национално радио  и подчерта: „Ние имаме чудесни връзки в миналото и много общо между двете медии. Нашето желание е след тези разговори да обогатим и надградим сътрудничеството, основано на споразумението ни от 2008 г. Насочваме вниманието си към обмен на информация в сферата на културата, както и към предлагане и продуциране на музикално съдържание и подкасти. Полезна би била и обмяна на опит на журналисти и редактори, които да споделят знания и добри практики.“

Милен Митев и Тран Мин Хунг

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!