Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кампанията на БНР "Българските посланици на културата" е в разгара си

Българското национално радио призова отново своите слушатели да номинират творците, които със своя талант и изкуство са прекрачили границата на страната и са я направили разпознаваема в световното културно пространство през 2023 г.

Кампанията "Български посланици на културата" цели да открои постиженията на изтъкнати писатели, поети, драматурзи, художници, актьори, певци, композитори, кинодейци, представители на танцовото изкуство и други, които допринасят за развитието и престижа на българската култура и изкуство.

Слушателите на БНР могат да се включат в кампанията като изпращат своите предложения на адрес kulturniposlanitsi@bnr.bg.

В началото на месец декември жури ще избере 12 от предложените творци, които ще бъдат Българските посланици на културата за 2023 година. Имената им ще бъдат обявени на 20 декември, а дейността и творчеството им ще бъдат популяризирани от БНР през цялата следваща година.

Смисълът на кампанията "Български посланици на културата" е да допринесе за запазването на българската културна идентичност и да представи българския творчески гений пред сънародниците ни както в страната, така и по света.

В кампанията вече се включиха много неправителствени организации на български творци от страната и от чужбина и изпратиха своите номинации.

Лицата на кампанията през 2023 година са писателките Теодора Димова и Здравка Евтимова, музикантът Теодосий Спасов и художникът проф. Греди Асса. 

Благодарим им за подкрепата!


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!