Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Звездни солисти в концертната премиера на новия албум „Български оперни гласове“

Александрина Пендачанска, Иван Момиров, Деян Вачков и Кирил Манолов ще участват в оперната гала

Симфоничният оркестър, Смесеният хор и Детският хор на БНР ще представят новия компактдиск на БНР "Български оперни гласове" на 8 декември от 19.00 часа в зала "България". Солисти в концертната премиера ще са сопраното Александрина Пендачанска, тенорът Иван Момиров и басът Деян Вачков, а специален гост на оперната гала ще е баритонът Кирил Манолов. Под диригентството на Григор Паликаров звездните солисти ще изпълнят арии от опери на Верди, Пучини, Маскани и други.

Продуцентът вокална музика в БНР Георги Еленков споделя: "Проектът "Български оперни гласове" включва 14 записа на български оперни певци, познати на меломаните от световните и национални сцени. Специално място в нея е отделено на големия български тенор Камен Чанев, който през 2020 г. загуби битката с Covid-19 и остана завинаги на върха на своята кариера. Певците в изданието си партнират със Симфоничния оркестър на Българското национално радио под палката на изявени оперни диригенти, а в един от записите участва и мъжкият състав на Смесения хор на БНР. Звукозаписите са реализирани през последните години в емблематичното Първо студио на радиото. Изпълненията са групирани стилово, като търсихме контраст в съпоставката на различните типове гласове."

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. „Драган Цанков“ №4), на касата в зала "България" и в мрежата на Ивентим.

Вход свободен за ученици от музикалните училища и студенти от НМА "Проф. Панчо Владигеров", специалност "Музика" в СУ "Св. Климент Охридски", Департамент "Музика" в НБУ и АМТИИ Пловдив, срещу ученическа или студентска карта!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!